General Mladen Markač ponovno s haškim istražiteljima

UMIROVLJENI general Hrvatske vojske Mladen Markač je u svojstvu osumnjičenika, počeo novi krug razgovora s haškim istražiteljima u Zagrebu, a očekuju se pitanja o operacijama Bljesak i Oluja, za što se general dobro pripremio, rekao je njegov odvjetnik Miroslav Šeparović.

General je prvi krug razgovora obavio u prosincu prošle godine kad se njegov odvjetnik potužio na nepripremljenost zbog nedostupnosti potrebne dokumentacije.

´General je dobro iskoristio ovo vrijeme... Usprkos nekim poteškoćama mislim da se dobro pripremio´, rekao je Šeparović.

Iako je zahvalio Ministarstvu obrane za pomoć pruženu u pripremama generala Markača, Šaparović je rekao da je potreban i ´sustavniji rad kojega, nažalost, nije bilo´.

´Ostalo je još nekih stvari koje nismo dobili... Malo bolja koordinacija i organiziranost u pružanju pomoći osumnjičenicima (...) dobro bi došla svima´, rekao je Šeparović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šaparović je ranije za Hinu rekao kako još nedostaju ratni dnevnici nekih jedinica koje su djelovale u koordinaciji sa specijalnom policijom te raščlambe operacija.

Markač, koji je do 2000. bio pomoćnik ministara unutrašnjih poslova za specijalnu policiju, s haškim je istražiteljima u prosincu prošle godine razgovarao o operacijama Medački Džep i Maslenica.

Očekuje se da ovaj krug razgovora traje do srijede.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara