General Nebojša Pavković za nekoliko dana preuzima hašku optužnicu

General Nebojša Pavković za nekoliko dana preuzima hašku optužnicu
UMIROVLJENI general Vojske SCG i haški optuženik Nebojša Pavković za nekoliko će dana preuzeti optužnicu Haaškog suda, izjavio je u ponedjeljak njegov odvjetnik Ljubiša Živadinović.

"Pavković će preuzeti optužnicu čim prikupim dokaze i pripremim obranu. Upravo obilazim državne institucije, tražim potrebnu dokumentaciju i vodim razgovore s eventualnim svjedocima", kazao je Živadinović agenciji Srna, a prenosi Radio B92.

Pavkovićev odvjetnik je dodao da se ne može govoriti o predaji optuženog generala "jer se on nalazi u Srbiji i nigdje nije pobjegao", te da je Pavković "na kućnom liječenju" i priprema svoju obranu".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hašku optužnicu prošloga petka preuzeo je general Vladimir Lazarević, koji je najavio svoj dobrovoljni odlazak u Den Haag, gdje bi trebao otputovati u četvrtak.

Ranije je optužnicu u Okružnom sudu u Beogradu preuzeo policijski general Sreten Lukić, koji se oporavlja od teške operacije srca, a kojega bi, po najavama predsjednika Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim tribunalom Rasima Ljajića, uskoro trebali doći pregledati i haški liječnici, kako bi se ustanovilo da li je sposoban za sudjelovanje u sudskom postupku.

Četvrti optuženi za zločine na Kosovu 1999. godine, policijski general Vlastimir Đorđević napustio je zemlju nakon pada režima Slobodana Miloševića u listopadu 2000. godine, te se navodno nalazi u Rusiji, o čemu je od ruskih vlasti glavna haška tužiteljica Carla del Ponte već zatražila informacije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara