GENERAL STRUGAR U PETAK SE VRAĆA U DEN HAAG

General bivše JNA, haaški optuženik Pavle Strugar izjavio je u utorak da će prekinuti bolničko liječenje kako bi u petak otputovao u den Haag, gdje mu se treba suditi zbog ratnih zločina na dubrovačkom području 1991. L

Strugar je u izjavi koju je poslao agenciji Beta rekao kako želi "prekinuti polemiku o odlasku na suđenje pred Haškim tribunalom", objašnjavajući kako se "nijednog trenutka" nije postavljalo pitanje hoće li se pojaviti na suđenju. Prema njegovom objašnjenju, on se nije odmah odazvao na poziv haškog suda jer već bilo u tijeku njegovo liječenje u Kliničkom centru u Podgorici, koje je počelo prije nego što je poziv stigao.

Strugar se dobrovoljno predao Haškom sudu u studenom 2001. godine, a na privremenu slobodu pušten je 1. prosinca iste godine, nakon što su i savezna i crnogorska vlada pružile jamstva da će se vratiti u den Haag kad primi poziv suda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak suđenja Strugaru, koji je bio zakazan za srijedu, odgođen je zbog njegovog nepojavljivanja u Haagu, javila je agencija Beta.

(Hina) ttag rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara