Generali protiv ministrice Antunović

GENERALI Imra Agotić, Petar Stipetić i Josip Štimac kritizirali su odluku ministrice obrane Željke Antiunović o umirovljenju veće skupine visokih časnika, tvrdeći da je narušena linija zapovijedanja u HV-u.

Izjavom da obrambena sigurnost Republike Hrvatske nije ugrožena niti narušena, te da se OS RH nalaze se u odgovarajućem stupnju borbene spremnosti, ministrica Antunović je prije nekoliko dana opovrgnula dezinformacije koje iznemiravaju javnost.

Antunović je i optužila "manji broj nedavno umirovljenih visokih časnika OSRH", no nije željela precizirati o kome je riječ, piše "Slobodna Dalmacija".

Službenu informaciju na koga je ministrica mislila, splitski dnevnik nije dobilo, no neslužbeni izvori kažu kako je u političko-informativnoj emisiji "Cosa nostra" na Radiju 101, savjetnik Predsjednika Republike za vojna pitanja general Imra Agotić kritizirao odluku ministrice o naglom umirovljenju stotinjak visokih časnika. Agotić je rekao da su se umirovljenja trebala planirati dugoročno te da je spomenutu skupinu časnika trebalo umiroviti postupno u razdoblju od dvije pa i tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluke ministrice Antunović kritizirao je i bivši načelnik Glavnoga stožera OSRH general Petar Stipetić.

Ministrica Antunović je prije nekoliko dana izjavila za "Slobodnu" kako je i general Josip Štimac, bivši zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, jedan od onih koji su se najviše angažirali u lobiranju protiv umirovljenja.

U MORH-u kažu kako je ministrica samo provodila zakon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara