Generalturist dovodi vodeće kineske turističke agente u Hrvatsku

Generalturist dovodi vodeće kineske turističke agente u Hrvatsku
U ORGANIZACIJI Generalturista u Hrvatsku će danas doputovati studijska grupa iz Kine, koja će u slijedeća četiri dana posjetiti Zagreb i još neka mjesta u kontinentalnom dijelu, te bisere hrvatske obale Opatiju, Pulu, Brijune.

16 vodećih kineskih turističkih agenata, koji su u Europu doputovali u organizaciji jedne od najvećih kineskih turističkih agencija China International Travel Services (CITS), obići će Hrvatsku i Mađarsku. Zbog ograničenog vremena Kinezi će imati priliku upoznati samo manji dio Lijepe naše.

Na jučerašnjem redovitom mjesečnom briefingu u Generalturistu novinarima su predstavljeni rezultati zaključene ljetne sezone. Što se tiče stranih putnika, Generalturist je ove sezone ostvario 15% bolje rezultate nego u 2002. godini. Najviše gostiju došlo iz Velike Britanije i Irske, Rusije, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke i Austrije te iz Izraela. Stranim turistima najomiljenija destinacije bio je Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U sezoni Ljeto 2003. s Generalturistom je na odmor otišlo 42% više domaćih putnika nego godinu ranije. Dubrovnik je i za Hrvate destinacija broj jedan, potom slijede Hvar, Opatija, Poreč, Rovinj, Makarska rivijera, Supetar, Vodice, Rab i Mali Lošinj. Zanimljivo je da je Hvar zabilježio najveći porast od 47% više prodanih kreveta u odnosu na prošlo ljeto.

Kada je u pitanju cjelokupni program (odmori, sajmovi i kongresi, europska i daleka putovanja, tečajevi stranih jezika, prigodni programi) u ovom trenutku Generalturist je ostvario 18% bolje rezultate nego u isto doba u 2002. godini.

Ovih dana u Generalturistu su posebno ponosni na svoju izvršnu direktoricu Dubravku Davidović, kojoj je na Danima hrvatskog turizma u Cavtatu struka dodijelila prestižnu titulu agencijskog djelatnika godine.

Dubravka Davidović u Generalturistu radi od 1978. godine. Najveći uspjeh postigla je u prodaji avionskih karata, te kao aktualna izvršna direktorica Generalturista. Jedna je od vodećih turističkih stručnjaka u Hrvatskoj, član Upravnog odbora UHPA-e i predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara