GENOVA POSTAJE EUROPSKI GRAD KULTURE 2004

Dobrotvornim koncertom tenora Josea Carrerasa Genova u četvrtak službeno postaje europskom kulturnom prijestolnicom.

Koncertu na kojem će španjolski tenor u đenovskom kazalištu Carlo Felice prikupljati novac za stvaranje Mediteranskoga instituta za djecu nazočit će i predsjednik Europske komisije Romano Prodi te predstavnici talijanske vlade i lokalnih građanskih udruga, objavljeno je na službenoj web stranici Genove kao europske prijestolnice kulture za 2004.

Institu za djecu trajno će promicati dječja prava i istraživati dječje potrebe, a djelovat će u sklopu euro-mediteranskoga projekta koji financira đenovska zaklada Gaslini.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncert će se održati u sklopu konferencije "Djeca i Mediteran" što se održava od 7. do 9. siječnja, a zajednički je organiziraju zaklada Gaslini, Svjetska banka i Arapski institut za razvoj.

Genova ove godine dijeli naslov europskoga grada kulture s francuskim Lilleom koji je programom za 2004. predvidio više od 2000 događanja, u kojima će sudjelovati ugledni umjetnici, od dramatičara Petera Brooka do koreografa Williama Forsythea. Od ožujka do rujna u Lilleu će biti otvorena i velika retrospektivna izložba flamanskoga majstora Rubensa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara