George Bush: Bog mi je rekao da napadnem Irak

PREDSJEDNIK najmoćnije svjetske sile, George Bush, kazao je kako mu je sam Bog kazao da napadne Irak i Afganistan, uporište Osame bin Ladena jer je to "dio božanske misije uspostavljanja mira na Bliskom istoku, sigurnosti u Izraelu i Palestinu".

Navedenu misao George Bush je formulirao tijekom prvog sastanka s palestinskim vođama 2003. godine. Bar tako tvrdi BBC koji će ovaj mjesec emitirati dokumentarac o Bushu. Medijima je sve otkrio bivši palestinski ministar vanjskih poslova Nabil Shaath napominjući kako je s njima u društvu bio i sadašnji palestinski predsjednik Mahmud Abbas.

"Mene vodi božja misija. Bog bi mi rekao, 'George idi i bori se protiv terorista u Afganistanu'. I ja sam to napravio. Zatim mi je kazao, 'George, idi i skončaj tiraniju u Iraku', i ja sam to napravio", povjerio im se predsjednik SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I sad ponovno, osjećam Božje riječi kako mi nadolaze: 'Pomogni Palestincima da dobiju državu, vrati Izraelcima sigurnost i vrati mir na Bliski Istok. I tako mi Boga, učinit ću to", kazao im je.
Abbas je također otkrio da mu je Bush rekao kako osjeća moralnu i vjersku obvezu da reagira. Bijela kuća nije htjela komentirati navode jer se radilo o privatnom razgovoru.

J.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara