Germanwings nudi 1000 karata po cijeni od 1 eura

"CRAZY WEEKEND" je naziv posebne ponude kojom Germanwings građanima Hrvatske nudi ukupno 1000 karata po cijeni od samo 1 eura. 

U cijenu od 1 eura uključene su pristojbe, a karte će na web stranici www.germanwings.com  u ponudi su od četvrtka 16. rujna, od 20:00 sati pa do ponoći u nedjelju 19. rujna. Ponuda "Crazy Weekend" odnosi se na dvije linije; Zagreb – Koln i Zagreb - Stuttgart. Karte se mogu rezervirati za period od 1. studenog 2004. do 28. veljače 2005.

Marc-Kristian Gerdes, rukovoditelj međunarodnog marketinga, prodaje i odnosa s javnošću u Germanwingsu, na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da će troškove karata iz ponude "Crazy Weekend" podmiriti odjel marketinga njemačkog avioprijevoznika.

"Hrvati su vrlo brzo prepoznali prednosti naše niskotarifne avio kompanije, pa su izvrsni rezultati koje je Germanwings ostvario u Hrvatskoj u prva dva mjeseca, glavni motiv uvođenja nove rute prema Stuttgartu i povećanju broja letova na relaciji Köln - Zagreb" – rekao je Andreas Engel, direktor za odnose s javnošću Germanwingsa.

Od 26. lipnja ove godine, kada je Germanwings uveo letove prema Zagrebu, pa u sljedeća dva mjeseca, ukupno je prevezeno 8.000 putnika. Prosječna popunjenost letova bila je izvrsna: 92% u srpnju i 97% u kolovozu, što govori da su avioni bili gotovo u potpunosti ispunjeni. Ovi pokazatelji glavni su razlog povećanju broja letova, pa će se tako tijekom zimskog reda letenja prema Zagrebu letjeti četiri puta tjedno, umjesto dosadašnja tri puta. Letovi će se odvijati ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom.

Najavljena je i nova ruta Stuttgart – Zagreb, koja se uvodi u zimskom redu letenja, od 30. listopada ove godine. Letovi će se odvijati tri puta tjedno, i to utorkom, četvrtkom te nedeljom. Najjeftinije karte mogu se već sada rezervirati preko internet stranice www.germanwings.com., koja će uskoro imati i hrvatsku verziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Za uvođenje druge rute prema Zagrebu prvenstveno treba zahvaliti izvrsnim rezultatima koje je Germanwings u vrlo kratkom vremenu ostvario na ruti Köln-Zagreb, ali i velikom zanimanju putnika iz ostalih krajeva Njemačke za letove prema Zagrebu.“ – izjavio je Marc-Kristian Gerdes.

I letovi prema Splitu također su zabilježili izvrsne rezultate. U periodu od 26. srpnja do 3. rujna ove godine Germanwings je prevezao ukupno 5.000 putnika, a popunjenost letova bila je kostantno 95%. Ova ruta ponovno će se aktivirati u ljetnom redu letenja sljedeće godine.

Germanwings bilježi izvrsne poslovne rezultate u cjelokupnom poslovanju. Prema zadnjim podacima prosječna popunjenosti letova iznosi 80,9%, u roku od godine dana ponuda odredišta je povećana za 50%, a samo u prvoj polovici 2004. godine Germanwingsom je letjelo 1,5 milijuna putnika, što je 43,3% više nego u prvoj polovici prethodne godine.

U 2005. godini Germanwings planira pojačati flotu za oko 20 zrakoplova, a očekuje da će prevesti od 4,5 do 6 milijuna putnika. U planu je i izgradnja dviju matičnih luka, od kojih će jedna vjerojatno biti u Zurichu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara