Germanwings potpisao ugovor za novih 18 Airbusa A319

VODEĆI njemački niskotarifni avioprijevoznik danas je potpisao ugovor o narudžbi 18 novih zrakoplova tipa Airbus A319, slijedeći pismo namjere poslano u lipnju ove godine. Zrakoplovi će biti sklopljeni nedaleko Hamburga, a neki od njih će letjeti na ruti Hamburg - Fuhlsbüttel. Germanwings je također nedavno započeo s letovima između Zagreba i Hamburga.

Eurowings, matična tvrtka Germanwingsa, od 1997. je kupac zrakoplova tipa Airbus.

"Iznimno smo zadovoljni što je dosadašnja uspješna suradnja pridonijela odluci Germanwingsa da nam ukaže povjerenje.", komentirao je Gerhard Puttfarcken, predsjednik uprave Airbus Deutschland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Germanwings je vodeći Njemački niskotarifni avioprijevoznik. Ustrajan i čvrst u odluci daljnjeg rasta, narudžba novih zrakoplova omogućiti će mu dodatno proširenje svoje ponude europskih ruta. Novonaručeni zrakoplovi neće imati odvojene klase te će moći prevoziti ukupno 156 putnika.

Germanwings se, također, već odlučio za model turbina u zrakoplovima te će oni tako biti opremljeni s V2500 motorima tvrtke International Aero Engines (IAE) multinacionalnog konzorcija u koji su uključeni Pratt & Whitney, Rolls-Royce, japanski proizvođač Aero Engines Corporation te Njemački MTU Aero Engines.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara