Getro uvodi SAP poslovni sustav

Getro uvodi SAP poslovni sustav

ANAS u Zagrebu, tvrtka Getro d.d., potpisala je ugovore za implementaciju SAP poslovnog sustava s tvrtkama SAP d.o.o. i b4b d.o.o. Sa strane Getroa ugovor je potpisao predsjednik Uprave Vjekoslav Gucić, sa strane b4b, direktor Mato Ćatić, a u ime tvrtke SAP, direktor Davor Jardas.

Nakon obavljene IT revizije, sredinom 2003. godine, koja je ukazala na nužnost prelaska na novi ERP sustav kao preduvjeta implementacije zacrtane strategije poslovanja, Getro je pristupio odabiru ERP rješenja, kao i implementatora samog rješenja u sustav Getroa. Evaluacija je obuhvaćala detaljnu ocjenu svake od traženih funkcionalnosti sustava kao i referentne posjete europskim trgovačkim lancima koji već imaju implementirane sustave tog tipa. Nakon višemjesečne evaluacije i pregovora, Uprava Getroa donijela je odluku o implementaciji SAP poslovnog sustava, vodećeg ERP rješenja na globalnoj razini s izraženim rastom u sektoru trgovine, te odabrala partnera za implementaciju -  hrvatsku tvrtku b4b koja ima bogato iskustvo u implementaciji SAP rješenja u Hrvatskoj, ali i regiji.
Početak implementacije projekta predviđen je za 01.09.2004., dok je sami početak poslovanja Getroa na SAP poslovnim aplikacijama predviđen za 01.01.2006. godine. Sa tvrtkom SAP d.o.o. Getro je potpisao Ugovor o licenci (pravu korištenja) i Ugovor o održavanju sustava, dok je s tvrtkom b4b d.o.o. potpisao Ugovor o konzultantskim uslugama za implementaciju funkcionalnosti SAP poslovno-informacijskog sustava. Ukupna financijska vrijednost dogovorenih poslova premašuje 20 milijuna kuna.

Funkcionalnosti SAP sustava koje će biti implementirane su sljedeće: industrijsko rješenje za maloprodaju i veleprodaju uključujući Category management, financijsko računovodstvo, kontroling, upravljanje likvidnošću, investicijama i osnovnim sredstvima, materijalno poslovanje, prodaja i distribucija, poslovno planiranje, vanjska trgovina, skladištenje podataka i ljudski resursi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za implementaciju SAP rješenja unutar Getroovog sustava zaduženo je 40-ak djelatnika Getroa, te 20-ak konzultanata tvrtke b4b. 

Ključne prednosti SAP poslovnog sustava za Getro će prvenstveno značiti povećanje efikasnosti i profitabilnosti poslovanja kroz bolje upravljanje imovinom i troškovima, kao i investicijama. Sveobuhvatna integriranost sustava i podataka garancija je naprednijeg kontrolinga u svim aspektima i svim poslovnim funkcijama.
«SAP sustav značajno će pridonijeti Getroovom jačanju maloprodajne i veleprodajne djelatnosti, odnosno kao podrška našoj strategiji usmjerenosti na kupce, te podizanju razine usluga, i u konačnici - lojalnosti kupaca», riječi su Vjekoslava Gucića, predsjednika Uprave Getroa.
Podrška strategiji širenja poslovanja u regiji kojoj će SAP sustav također doprinijeti u skladu je sa Getroovim planovima regionalne ekspanzije.
Dodatna garancija razvoju i širenju SAP rješenja u Getrou svakako je i budući razvoj SAP aplikacija, koji se temelji na najboljim praksama (best practices) i know-how-u u svjetskoj trgovačkoj djelatnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara