Ghandi vjerojatno za premijera predlaže Manmohana Ssingha

Predsjednica indijske Kongresne stranke (KS) Sonia Ghandi sastat će se u srijedu navečer s predsjednikom Abdulom Kalamom kako bi mu predložila da na premijersko mjesto imenuje Manmohana Singha, priopćio je dužnosnik stranke Salman Khurshid.

Sonia Ghandi "će se sastati s predsjednikom Kalamom", kazao je dužnosnik, a na pitanje hoće li Ghandi za premijera predložiti Singha odgovorio je da se to "čini neizbježnim".

U skladu s indijskim političkim sustavom, jedino predsjednik ima ovlasti "pozvati na formiranje vlade" ako smatra da je neka politička formacija ili koalicija dovoljno stabilna da bi vladala zemljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prije susreta s predsjednikom Ghandi će se sastati s izabranima iz vlastite stranke kako bi ih zatražila da podrže kandidaturu Manmohana Singha.

Anand Sharma, glasnogovornik KS-a, potvrdio je da će se izabrani predstavnici stranke sastati u poslijepodnevnim satima u parlamentu kako bi izabrali novog čelnika Donjeg doma. Taj bi izbor mogao poslužiti kao orijentacija za izbor kandidata na čelo vlade.

(Hina) xvk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara