Gibraltar dozvolio pristajanje brodu punom bolesnih Britanaca

BRITANSKA kolonija na južnoj obali Španjolske, Gibraltar, izvijestila je da će u ponedjeljak dozvoliti pristajanje luksuznom putničkom brodu "Aurora" na kojem je nekoliko stotina britanskih turista oboljelih od zaraznog želučanog virusa, ali da oboljeli neće smjeti napustiti plovilo.

Luksuzni krstaš "Aurora" sa 1.900 turista i 837 članova posade trenutno putuje prema Gibraltaru, nakon što je u petak isplovila iz grčke luke Pirej gdje su vlasti odbile dopustiti putnicima i posadi da se iskrcaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Grčki liječnici liječili su oboljele putnike i ukrcali na brod medicinske zalihe za pacijente koji pate od proljeva i povraćanja.

No, gibraltarske vlasti smatraju da je širenje zaraze pri kraju sa samo 11 oboljelih osoba od 559, koliko ih je bilo pogođeno 24 satnim virusom. Dodali su da se u nedjelju pojavilo sedam novih slučajeva. No, kao mjeru opreza, putnici koji pate ili su pokazali znakove oboljenja od virusa nakon prošlog četvrtka neće moći sići s broda, kaže se u izjavi.

Gibraltarske vlasti dozvolit će brodu ulazak i normalan iskrcaj zdravih putnika, kao što je to dozvoljeno u Veneciji i Dubrovniku, navodi se u izjavi ministra turizma Joe Hollidaya objavljenoj u nedjelju. Holliday ističe da nema razloga za javnost da bude zabrinuta, te da se putnike treba dočekati uobičajeno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara