Gitarist Rolling Stonesa Brian Jones ipak je ubijen?

Tekst: I.M.
Foto: RollingStone.com

BRITANSKA policija razmatra ponovno otvaranje istrage u slučaju smrti gitarista i osnivača Rolling Stonesa Briana Jonesa, čije je tijelo prije 40 godina pronađeno mrtvo u bazenu. Kako prenosi BBC, policija razmatra nove dokaze koji ukazuju na to da Jones možda i nije umro nesretnim slučajem, kao što se dosad vjerovalo, već je ubijen.

Istraživački novinar Steve Jones je policiji predao 600 strana dokumentacije. Među predanim spisima se nalazi i iskaz Janet Lawson koja je 2. srpnja 1969. pronašla Jonesovo tijelo. Lawson, koja je preminula prošle godine, novinaru je otkrila kako je na dan njegove smrti vidjela Briana Jonesa kako se glupira oko bazena s građevincem Frankom Thorogoodom. Novinar Jones i gitarist Rolling Stonesa, iako dijele isto prezime, nisu u rodu.

Podsjetimo, smatralo se kako je Brian Jones preminuo zbog konzumacije previše alkohola i droga, ali njegovi fanovi i prijatelji nikad nisu povjerovali u teoriju o nesretnom slučaju. Thorogooda se kao glavnog osumnjičenika za Jonesovu smrt spominjalo i u dvjema knjigama objavljenima još 1994. godine, ali policija tad nije pokrenula nikakvu novu istragu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara