"glas koncila" o izborima

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj nov su korak u demokratizaciji hrvatskoga društva i doprinos procesu tranzicije u hrvatskoj državi pa spadaju u red povijesnih događanja koja su dobro za čitavu hrvatsku naciju, ocjenjuje najnoviji broj katoličkoga tjednika "Glasa Koncila".

U redakcijskom komentaru "Traganje za stvarnim promjenama" list tvrdi kako su birači željni stvarne promjene, nagradili HDZ za napore da se očisti od onih koji su spremni hrvatstvo iskoristiti za svoj probitak, marljivost i angažiranost HSP-a u Hrvatskom saboru te s pravom nezadovoljni svojim mirovinskim statusom preko HSU izborili se za vlastite predstavnike u Hrvatskom saboru.

Objašnjavajući zbog čega smatra da je dosadašnjoj koalicijskoj vlasti iskazano nepovjerenje, list navodi, kako je i bez dublje analize očito da kod većine nije prošla retorika "da je svima u Hrvatskoj bolje i da to pokazuju statistike, ali ljudi toga nisu svjesni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Većina se ne slaže s nepoštivanjem i omalovažavanjem hrvatskoga dostojanstva, branitelja i veličine Domovinskoga rata kao i s dizanjem glave komunističke aveti za koju se vjerovalo da pripada prošlosti", piše list.

Dodaje kako stoga nije iznenađenje što su gotovo sve stranke vladajuće koalicije na izborima dobile "rječite packe", osim HNS-a, za koji pita, je li razlog tomu, uz ostalo, što je najbolje znao "iskoristiti državni novac za svoju, katkad vrlo nekorektnu promidžbu?".

Izbori pokazuju da hrvatska politička i opća kultura raste i sazrijeva, naglašava se u komentaru i upozorava na neprimjereno ponašanje HTV-a, koji je u petosatnom razdoblju nakon zatvaranja biračkih mjesta manipulacijom "izborima i izbornim rezultatima" svrstavao neke stranke u nepostojeće koalicije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara