Glasnogovornik slovenske vlade niječe povlačenje vojske

Glasnogovornik slovenske vlade Gregor Krajc danas je zanijekao vijesti o povlačenju slovenske vojske sa Svete Gere.

"Vlada o tome nije odlučivala, a ne postoji ni dokument koji bi omogućio povlačenje vojske sa Svete Gere", rekao je Krajc za Slovenski radio, osvrnuši se na članak koji je danas objavio zagrebački "Večernji list".

Vijesti o tome da bi se slovenski vojnici mogli uskoro povući s točke koja katastarski pripada Hrvatskoj zanijekali su za Slovenski radio i u Uredu predsjednika Janeza Drnovšeka izjavom da je pisanje hrvatskih dnevnih novina "bez osnove". Ministarstvo obrane navodi da se na "Trdinovu vrhu" (Svetoj Geri) ne događa "ništa posebno" i da o tome "odlučuje vlada".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Protiv mogućeg povlačenja slovenske vojske sa Svete Gere priopćenjem za javnost i pismom premijeru Antonu Ropu prosvjedovao je vođa ultranacionalista Zmago Jelinčič. Jelinčič piše kako sumnja da je riječ o "dogovornoj predaji slovenskog teritorija tuđincima" između hrvatskog i slovenskog predsjednika Stjepana Mesića i Janeza Drnovšeka, koji su se jučer sastali na graničnom prijelazu Jelšane/Rupa.

"Pitamo premijera Ropa hoće li uistinu pristati na predaju slovenske zemlje tuđincu, te tako popustiti pritisku dvojice negdašnjih komunista i drugova iz beogradskih partijskih hodnika", naveo je u svom javnom pitanju premijeru Ropu predsjednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič.

(Hina) xfl ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara