Glasovanje pomoraca na predsjedničkim izborima

MINISTARSTVO mora, turizma, prometa i razvitka dalo je detaljne upute hrvatskim brodarima i Hrvatskoj udruzi privatnih brodara da provedu pripreme za glasovanje hrvatskih pomoraca koji se na dan izbora zateknu izvan unutrašnjih morskih voda i teritorijalnog mora Republike Hrvatske, priopćeno je danas iz tog Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema tim uputama, hrvatski pomorci koji plove na brodovima pod stranom zastavom imaju mogućnost glasovati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i inozemnim uredima Republike Hrvatske, dok pomorci koji plove na brodovima pod hrvatskom zastavom, a na dan izbora se zateknu u hrvatskoj luci, a izvan mjesta svog prebivališta, mogu glasovati i u luci gdje se zateknu ako ishode potvrdu o upisu u popis birača i obave privremeni upis.

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta donio je rješenje i o određivanju biračkih mjesta za birače članove pomorskih brodova pod hrvatskom zastavom. Rješenjem je određen 51 brod na kojem hrvatski pomorci mogu ostvariti svoje biračko pravo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara