Glasovanje u BiH protječe bez problema i uz dobar odziv birača

GLASOVANJE na izorima za predsjednika Republike Hrvatske na biračkim mjestima koja su otvorena u Bosni i Hercegovini odvija se bez poteškoća a u prijepodnevnim satima zabilježen je dobar odaziv birača, izjavila je za Hinu generalna konzulica u hrvatskom konzulatu u Sarajevu Romana Franulović-Bušić.

"Svih 42 biračkih mjesta otvorena su jutros točno na vrijeme u 7 sati i nema nikakvih indikacija o problemima ili izgredima", kazala je Franulović-Bušić koja koordinira provedbu izbora na području BiH.

Odziv je ocijenila očekivano dobrim istaknuvši kako na nekim mjestima ima i većih redova što pokazuje veliko zanimanje hrvatskih državljana s prebivalištem u BiH za ovogodišnje predsjedničke izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Veće gužve u prijepodnevnim i prvim poslijepodnevnim satima zablježene su na biračkim mjestima koja pokriva Generalni konzulat u Mostaru no redova ima i u Sarajevu, Kiseljaku, Žepču i Vitezu.

Franulović-Bušić je istaknula kako će biračka mjesta ostati otvorena i nakon 19 sati u slučaju da se na njima u to vrijeme zatekne još glasača.

Očekujući veliko zanimanje birača, hrvatska diplomatsko-konzularna predstavništva u BiH ove su godine odlučila povećati broj glasačkih mjesta u odnosu na izbore održane prije četiri godine kada se u BiH moglo glasovati na 30 lokacija.

Za ove izbore dodatno su sređeni i birački popisi koji su sada podijeljeni po teritorijalnom načelu odnosno po teritoriju kojega pokrivaju veleposlanstvo i konzulati što glasačima dodatno olakšava pristup biralištima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara