Glavaš: HDSSB preuzeo vlast u Bilju

Glavaš: HDSSB preuzeo vlast u Bilju
PREDSJEDNIK Izvršnog odbora Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB) Branimir Glavaš izjavio je danas u Bilju kako su dosadašnji HDZ-ovi vijećnici u Vijeću te baranjske općine pristupili HDSSB-u i preuzeli vođenje općine, čime se, kako drži, opovrgavaju tvrdnje predstavnika HDZ-a o završetku konsolidacije te stranke u Osječkobaranjskoj županiji i o tome da ova udruga gubi potporu u biračkom tijelu.

Na konferenciji za novinare u sjedištu općine Bilje Glavaš je kazao kako potpora oko 500 osoba s područja Baranje inicijativi za osnivanje HDSSB-a obvezuje na nastavak osnivanja ogranaka udruge i u ostalim baranjskim općinama te je najavio skorašnje osnivanje udruge u Belom Manastiru, ali i u Požegi, gdje je za sutra najavio promotivnu konferenciju za novinare.

"Ta je stranka (HDZ) zbrisana s političke scene u općini Bilje. Ne ćemo stati dok ova opcija ne bude u potpunosti poražena u svim jedinicama lokalne samouprave, ne samo u ovoj županiji, već i u cijeloj Slavoniji i Baranji", rekao je Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je izjavio, operativni je cilj HDSSB-a "demontirati rak-ranu hrvatskog javnog i političkog života", a procjenjuju da je to HDZ i da je ta politička opcija opasnost za budućnost građana RH i ostvarivanje hrvatskih nacionalnih interesa.

Glavaš je osudio jučerašnje izjave predsjednika osječkog HDZ-a Dragana Kovačevića kako će HDZ "raskrinkati dvospolnu politiku gradonačelnika Ante Đapića", ustvrdivši kako je HDZ, u smislu svoga vodstva, dodvoravanja međunarodnoj zajednici i zanemarivanja nacionalnih interesa, "personifikacija takve dvospolnosti".

Na upit novinara što očekuje od svoga odlaska u Požeško-slavonsku županiju, Glavaš je rekao kako je riječ o sredini opterećenoj dugogodišnjim sukobljavanjem HDZ-a i SDP-a te kako "vjeruje da će program HDSSB-a postati alternativa tim potrošenim političkim opcijama". Dodao je kako Požegu vidi kao sjedište "skupštine buduće slavonsko-baranjske regije ili županije, onako kako to bude regulirano voljom Hrvatskog sabora, u skladu s Ustavom RH".

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo odbacio je jučerašnje tvrdnje čelnika županijskoga HDZ-a kako županijska vlast (Nezavisna lista Branimira Glavaša i HSP) u županijskom proračunu zanemaruje Baranju ustvrdivši kako ima onih "koji ne znaju čitati proračun". Dodao je kako u proračunu postoji stavka od gotovo 100 milijuna kuna, koje mogu koristiti sve jedinice lokalne samouprave, ali da najprije treba izraditi projekte, pa će se na kraju godine vidjeti gdje se ulagalo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara