Glavaš: Hedl je pišući laži o meni, godinama dobro živio

NASTAVLJA se medijski obračun između osječkog novinara Drage Hedla i saborskog zastupnika bez imuniteta i čelnika HDSSB-a Branimira Glavaša.

Nekadašnji prvi čovjek obrane Osijeka povodom Hedlovog odustajanja od svjedočenja u "slučaju Osijek" objavio je priopćenje u kojem novinara proziva zbog odustajanja, te navodi kako je Hedl odustao jer nije niti imao o čemu svjedočiti protiv njega.

"Hedlovo javno pismo Bajiću najobičnija je politikanska egzibicija kojoj je jedina svrha dodatni pritisak na Sud i Državno odvjetništvo, a s krajnjim ciljem mojeg pritvaranja. U trenutku kada je istražni sudac odredio tajnost postupka, Hedl nema prava javno lamentirati o tome kako je ga je Državno odvjetništvo predložilo za svjedoka, a još manje ima pravo lamentirati o tomu kako neće svjedočiti." - navodi Glavaš u priopćenju.

Branimir Glavaš tvrdi da je Hedlu dužnost odazvati se sudu i svjedočiti ukoliko to od njega bude zatraženo. Također navodi kako popis svjedoka u njegovom slučaju nije nigdje objavljen, te sumnja da ga je Hedlu pokazao "netko" iz Državnog odvjetništva ili osječke policije.

"Podsjećam da popis svjedoka nije nigdje objavljen, stoga pitam gdje ga je Drago Hedl vidio i tko mu ga je pokazao? Moji branitelji i ja sigurno nismo. Vjerujem da nije niti Sud. Nije li to učinio netko iz Državnog odvjetništva ili PU Osječko-baranjske? Imam osnova sumnjati da jest." - navodi Glavaš.

Glavaš u priopćenju negoduje zbog Hedlovog objavljivanja dijelova rješenja Županijskog suda u Zagrebu kojim je odbijen zahtjev Državnog odvjetništva za njegovim pritvaranjem zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Ponavlja kako mu spomenuto rješenje na uvid nije dao niti sud niti njegov odvjetnički tim.

"Hedl izjavljuje kako ne želi svojim sudjelovanjem u istražnom postupku dati legitimitet načinu na koji se provodi dosadašnja sudska istraga, jer smatra da je u pitanju sudska farsa. Riječ je o vrlo zanimljivoj pojavi u novijoj hrvatskoj sudskoj praksi. Svjedok, ako mu se ne dopada kako sud radi, odbija isti priznati." - kaže Glavaš.

Saborski zastupnik u nastavku priopćenja navodi kako je Hedl javnim odustajanjem povukao "nečasni potez" s kojim želi manipulirati javnošću. Prema Glavašu, radi se o "potezu očajnika koji je utrošio 15 godina života na pisanje laži o meni, a sada se konačno razotkriva njegova profesionalnost".

"Ne treba zaboraviti da je zahvaljujući neprekidnom recikliranju monstruoznih tekstova o meni, Drago Hedl jako dobro živio i financijski kapitalizirao svoje kvazi novinarstvo. Predano godinama ispunjavajući zadaću moje medijske kriminalizacije bio je obilato financijski stimuliran, uspio je kao poluobrazovani novinar školovati sina u Americi i osigurati si život na, za najveći postotak građana Hrvatske, visokoj razini.

Glavaš smatra da je iz Hedlovog jučerašnjeg poteza "razvidno kako je njegovo godinama psihički poremećeno stanje dodatno narušeno". Drži da je u Hedlovoj odluci presudna činjenica da on (Hedl) nema o čemu svjedočiti, a što bi se odnosilo na "slučaj Glavaš".

"A to mu, očigledno, nije lako priznati pred Sudom nakon 15 godina medijskih laži." - zaključuje Glavaš u priopćenju.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara