Glavaš: Koalicija je u šoku

TVRDNJE HSS-a kako županijska koalicijska vlast još ima dostatan broj vijećnika za funkcioniranje, jer će Stjepana Roba koji je prešao iz HSS-a u HDZ i podnio ostavku kao županijski vijećnik zamijeniti drugim HSS-ovim vijećnikom, samo je "znak da je koalicija u šoku" te da "po svaku cijenu želi zadržati vlast", kazao je danas predsjednik Županijskog odbora HDZ-a.

Nakon jučerašnjeg istupa četiriju vijećnika HSLS-a i 18 HDZ-a te današnjim istupom četiriju vijećnika HSP-a iz Županijske skupštine "oporba ima većinu" pa koalicijska vlast nema kvorum za donošenje odluka na sjednici Skupštine sazvanoj za 17. travnja, istaknuo je Glavaš.

Dodao je kako nitko ne niječe da "HSS ima pravo zamijeniti vijećnika koji je podnio ostavku na vijećnički mandat novim članom iz svoje stranke, ali to mora proći mandatno povjerenstvo i skupštinsku proceduru za koju treba dostatan broj glasova da se uopće uvrsti u dnevni red".

Glavaš je kazao da se isto odnosi i na Vilima Hermana koji, želi li aktivirati svoj mandat u Županijskoj skupštini, najprije mora dati ostavku na mjesto vijećnika u Gradskom vijeću te proći istu proceduru na Županijskoj skupštini.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalicijskim partnerima i javnosti takvo zakonsko tumačenje "dao je tajnik Osječko-baranjske županije Davor Brunčić kojega, ustvrdio je Glavaš, "zanimaju samo osobni interesi i koji je u službi pojedinaca iz koalicijske vlasti".

Glavaš je rekao da će HDZ "nakon izbora tražiti opoziv Davora Brunčića s mjesta tajnika".


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara