Glavaš odgovorio na Bognarove optužbe

SABORSKI zastupnik HDZ-a Branimir Glavaš odbacio je danas optužbe bivšeg osječkobaranjskog župana i sadašnjeg SDP-ova županijskog vijećnika Ladislava Bognara koji ga je osumnjičio za sudjelovanje u ubojstvu hrvatskog branitelja Mate Šabića 1992., ocijenivši kako se Bognar trudi da mu uz pomoć lažnih optužaba inscenira njegovo uhićenje.

U priopćenju za javnost Glavaš tvrdi kako je Bognar "zlorabio prostorije Skupštine za politikantski nastup u maniri obavještajnog oficira KOS-a".

Glavaš tvrdi da mu je "poznato da je bivši major JNA i član SKJ Ladislav Bognar u vrijeme svog kratkog, ali neuspješna županovanja u ime SDP-a, u nekoliko navrata u svome uredu primao osobu upitne zdravstvene sposobnosti, nekog Vjenceslava Billa, kako bi uz pomoć svojih starih JNA veza napakirao bilo kakvu optužnicu nekolicini sudionika Domovinskog rata, među njima i njemu.

Također tvrdi kako mu je poznato da je Bognar u više navrata vršio pritisak na osječko-baranjsku Policijsku upravu te na visoke dužnosnike MUP-a da uz pomoć lažnih optužaba inscenira uhićenje pred medijima.

"Kako su mu svi dosadašnji pokušaji propali i ostali bez učinka, danas se odlučio na taj očajnički, ali ponovno neuspio pokušaj, jer mu je mržnja očito zamračila um", tvrdi Glavaš te ocjenjuje kako će i taj pokušaj kompromitiranja sudionika Domovinskog rata i njega osobno biti pucanj u prazno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara