Glavaš odgovorio na optužbe: Moj zapovjednik bio je Šeks

NAKON što je u četvrtak Feral Tribune Branimira Glavaša doveo u vezu sa zlostavljanjem i ubojstvom srpskih civila, Glavaš je reagirao i odbacio sve optužbe, te napomenuo da je to namještaljka u režiji HDZ -a.

U razgovoru za Novi list, svjedok je optužio Glavaša da je točno znao kako u smrt šalje nedužne srpske civile koji nisu imali nikakve veze s napadima na Hrvatsku. Tijela su navodno bačena u Dravu, a dio ih je završio u Bajeru na periferiji Osijeka.

"Tekst koji je jučer objavio Feral Tribune točan je od riječi do riječi. Uostalom, postoji još svjedoka istih tih događaja, a neki od njih spremni su dati iskaz nadležnim državnim tijelima" - izjavio je anonimni svjedok.

O tome koliko je ubojstava bilo, svjedok je kazao: "Bit ću skroman, pa kazati - nekoliko desetaka. Ne znam kakav to mentalni sklop mora biti pa da Glavaš mirno spava nakon svega što je učinio."

Svjedok je odbacio optužbe da je kompromitirao Glavaša jer ga je na to nagovorio krug blizak premijeru Ivi Sanaderu, kojega je Glavaš porazio na lokalnim izborima u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji.

"Ovo je samo nastavak pokušaja kompromitacije, režiran u državnom vrhu" - izjavio je Branimir Glavaš u stanci sjednice osječko-baranjske Županijske skupštine.

"Mogu im poručiti da će im se i ovaj pokušaj moje osobne kompromitacije razbiti o glavu. Od toga nema apsolutno ništa, ja sam ponosan na sve ono što sam radio tijekom Domovinskog rata" - rekao je novinarima Glavaš.

"Ovo što se po medijima povlači to su nebuloze, spletke i konfrotacije mene kao osobe i domovinskog rata. Kakve veze ima Sanader s Domovinskim ratom? Moram reći da su vršili pritiske na moju listu i to upravo riječima - Glavaš će završiti u Haagu, nemojte mu prilaziti je ga očekuje Haag." - izjavio je Glavaš za Radio101.

"Nije bilo organiziranih likvidacija srpskih civila, a vjerojatno su se pojedinačni slučajevi dešavali" - dodao je, ali i najavio da će kontaktirati državnog odvjetnika: "Ponovno upućujem poziv državnom odvjetniku da institucije pravne države rade svoj posao i odgovore na eventualne nepoznanice."

Dodao je da je njegov pretpostavljeni bio Vladimir Šeks, šef kriznog stožera za Slavoniju i Baranju u to vrijeme, mimo čijeg znanja nitko nije ništa radio. Smatra da je Šeksova obveza, ukoliko je vidio da se nešto nezakonito i suprotno pravilima ponašanja u ratnim uvjetima događa, bila reagirati. 

Svjedok je u razgovoru u kojem optužuje Glavaša izričito napomenuo da "Šeks sa svime nema ama baš nikakve veze", te dodao da je u Osijeku boravio vrlo kratko i da iz podruma nije niti izlazio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara