Glavaš podnio privatnu tužbu protiv Vjenceslava Billa zbog klevete

Glavaš podnio privatnu tužbu protiv Vjenceslava Billa zbog klevete

NEZAVISNI saborski zastupnik Branimir Glavaš podnio je u utorak zagrebačkom Općinskom sudu privatnu tužbu protiv Vjenceslava Billa za klevetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U tužbi dostavljenoj medijima Glavaš ističe kako je Bill 23. srpnja ove godine dao izjavu na Radiju 101 u kojoj je "iznio evidentno klevetničke insinuacije" protiv njega (Glavaša), a izjavu je idući dan prenio dnevni list "24 sata".

U tužbi se navodi kako je Bill rekao: "Iz onoga što znam od 1991., siguran sam da se trebam bojati, a postoji i mogućnost da Faber (načelnik osječko-baranjskog PU-a) dobije bombu u dvorište ili u auto, kamen u prozor ili da ga pogodi srpski snajper. Na žalost, srpskih snajpera više nema, ali naći će se za Fabera."

Glavaš smatra da je Bill "jasno i očito" aludirao na njega "kao bivšu i sadašnju potencijalnu opasnost u tome pravcu" te da je time iznio neistinu koja može štetiti njegovoj časti i ugledu, odnosno da je Bill počinio kažnjivo djelo klevete.

Glavaš u tužbi predlaže da taj slučaj bude u nadležnosti zagrebačkog Općinskog suda, kojemu predlaže da Billa kazni jednomjesečnom zatvorskom kaznom i da naloži objavu presude putem tiska u cijelosti na teret okrivljenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara