Glavaš: Povratak u Skupštinu ne dolazi u obzir

PREDSJEDNIK osječkobaranjskog HDZa Branimir Glavaš rekao je danas da HDZ ne odustaje od zahtjeva da se pravno riješi status Skupštine Osječkobaranjske županije.

Na konferenciji za novinare Glavaš je ustvrdio da je status županijske Skupštine nakon ostavke 26 oporbenih vijećnika nelegitiman i da ona sada "predstavlja neformalni skup građana koji donose nevažeće odluke".

Ne prihvaćamo pozive vladajuće koalicije da se vratimo u skupštinske klupe "jer je više nego očito da im trebamo kao pravno pokriće za rad", dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se ne riješe tužbe koje smo zajedno s HSLS-om i HSP-om podnijeli Ustavnom, Upravnom i Županijskom sudu, stalno ćemo javnost upozoravati na nezakonite radnje županijske Skupštine.

Također tražimo odgovor "što je s rezultatima revizije provedene u osječkoj Slobodnoj zoni i s optužbama vladajuće koalicije da tamo vlada kriminal", kazao je Glavaš. Optužio je sadašnju, kako je rekao, "politikantsku upravu Slobodne zone" jer je "uz sedam zaposlenih, koliko ih je radilo za vrijeme stare uprave, zaposleno još pet novih djelatnika", a spomenuo je i "ostale nedopuštene radnje".

Javno postavljam pitanje svima odgovornima u Županiji, uključujući i državno odvjetništvo, da se ispitaju "javni navodi i glasna šaputanja vezana uz financijski inženjering u koji su uključena poznata imena iz gradskog i županijskog političkog i gospodarskog života, a koja se odnose na Štedno-kreditnu zadrugu, kamatarenje i zelenašenje prema građanima koji koriste ta sredstva zbog teških uvjeta života", rekao je danas Glavaš na konferenciji za novinare.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara