Glavaš prijavio Fehira zbog naplate 83.709 kuna od lažnog osiguranja

BRANIMIR GLAVAŠ, saborski zastupnik HDSSB-a, putem pravnog zastupnika Ante Madunića, Općinskom državnom odvjetništvu podnio je kaznenu prijavu protiv Krunoslava Fehira, bivšeg osječkog policajca koji je prije nekoliko godina Glavaša optužio za zapovijedanje ubojstava srpskih civila u Osijeku ratne 1991. godine.

Fehira se tereti da je nakon 4. srpnja 2005. uz pomoć nepoznate osobe u osiguravajućoj kući Croatia osiguranje (CO) sklopio ugovor o kasko osiguranju automobila Peugeot 607, broj šasije VF39D3FZB92039530, registracije OS-973-FH, s namjerom da prijavi i naplati štetu, a sve to iako je znao da je taj automobil uništen u nesreći koja se dogodila 3. srpnja 2005.

Pojednostavljeno, sa ciljem da od CO-a naplati osiguraninu, Fehir je najprije uništio automobil, a potom zaključio ugovor o kasko osiguranju koji je uz pomoć nepoznate osobe iz CO-a antedatirao, a zatim preinačenu ispravu uporabio kao pravu tako što je pomoću nje naplatio štetu u iznosu od 83.709 kuna.

U obrazloženju prijave se navodi da je Fehir 3.7.2005. oko 00.30 sati Peugeotom upravljao iz smjera Vukojevaca prema mjestu Gradac Našički. U jednom je trenutku zbog prevelike brzine izgubio nadzor nad automobilom koje se počelo nekontrolirano kretati, ali je Fehir uspio iskočiti iz automobila. Peugeot je sa kolnika izletio u šumski usjek gdje se prevrnuo na krov, a Fehir je prošao bez težih ozljeda.

Policija nije izvršila očevid

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krunoslav Fehir se dva sata nakon nezgode javio policiji u Našicama gdje je prijavio događaj, ali nije tražio izlazak policije već je samo tražio alkotestiranje. Tako, stoji u obrazloženju, iako se radilo o nezgodi s većom materijalnom štetom policija nije izvršila očevid. Fehir je kasnije u CO-u sklopio ugovor o kasko osiguranju koji je bio datiran s 30. lipnjem te godine iako je zapravo zaključen 4. srpnja, stoji u obrazloženju.

U istom se obrazloženju navodi jedna nelogičnost u samom ugovoru, a radi se o tome da je sveukupna obračunata premija za razdoblje od 30. lipnja 2005. do 30. lipnja 2006. izračunata u iznosu od 8.734 kune, ali se Ankcia Fehir, koja je u ugovoru navedena kao ugovarateljica osiguranja, obvezala da će u prvoj rati odmah platiti tisuću kuna premije, a ostali iznos u 11 jednakih rata što ukupno iznosi 12.000 kuna. Temeljem toga Glavaš u prijavi zaključuje da se radilo o očitoj žurbi u sastavljanju ugovorne ponude koju je Ankica Fehir kasnije potpisala.

Zbog svega toga Glavaš predlaže da Općinsko državno odvjetništvo istraži slučaj i ukoliko se njegovi navodi pokažu točnima da Fehir bude procesuiran i kažnjen po zakonu.

Krunoslav Fehir ključni je svjedok koji je prije nekoliko godina optužio Branimira Glavaša za davanje naloga za likvidaciju osječkih Srba Čedomira Vučkovića i Đorđa Petrovića nedaleko tadašnjeg ratnog ureda osječkog Sekretarijata za obranu. Fehir je priznao da je on osobno pucao na jednog od ubijenih Srba, ali je tvrdio da je to učinio po Glavaševu nalogu. Zbog toga je protiv Glavaša podignuta optužnica koja se još uvijek procesuira pred Županijskim sudom u Zagrebu.

I.K.
Foto: L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara