Glavaš priznao da je podigao novce zbog predizborne kampanje i Jadranke Kosor

PROTAGONISTI priče o nestalih 700 tisuća kuna iz blagajne osječkog HDZ-a počeli su navoditi glavne krivce za nestanak novca. Tako je Iviću i dalje za sve kriv Glavaš, a Glavašu pak, uz predizbornu kampanju, Jadranka Kosor.

Novinari Jutarnjeg lista saznali su od Tomislava Ivića kako su potpisnici računa HDZ-a Osječko-baranjske županije i osječkog HDZ-a bili Boro Knezović i Cecilija Kolak iz Županijskog odbora te Branimir Glavaš, Vladimir Šišljagić i Ivan Opačak za račun Gradskog odbora. Ipak, naglasio je kako sve mora provjeriti u središnjici jer zbog još uvijek neobavljene primopredaje ne može do dokumentacije.

Glavaš je pak malo promijenio ploču. Do sada je naime bio iznenađen činjenicom da je on potpisnik računa tvrdeći kako nije potpisao niti jedan virman. Naknadno se ipak sjetio da s računa nije podignuto 700 nego oko 535 tisuća kuna optužujući još jednom "druga komesara Ivića" da ne govori istinu.

"Kao prvo, tim novcem plaćeno je gotovo 200.000 kuna dugova koje smo kao osječko-baranjski ogranak imali u predsjedničkoj kampanji Jadranke Kosor, a koje nam središnjica HDZ-a nikad nije podmirila." – rekao je za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče ostatka, ostao je pri staroj priči da je novac potrošen za naručene aktivnosti za predizbornu kampanju. Pohvalio se kako su izrađeni plakati njegovo autorsko djelo i dodao kako će HDZ-u dati da ih koristi bez naknade.

Dokazi o podignutih 535 tisuća kuna se, kaže, nalaze kod jedne umirovljenice koja već godinama za osječko-baranjski HDZ radi knjigovodstvo, ali je ne želi uvlačiti u cijelu priču pa nije htio reći njeno ime.

Naglasio je kako će HDZ svu dokumentaciju dobiti kod primopredaje i kako se on nema čega bojati. Smatra da bi Kosor trebala objasniti gdje je nestalo milijun kuna od njene predsjedničke kampanje kad se zna da je obitelj Domini dobila samo manji dio.

"Također, zašto ne izvijeste precizno o troškovima predizborne kampanje? Pouzdano znam da je potrošeno više desetaka milijuna kuna, ali niti jedno izvješće stranci ili javnosti nije podneseno." – dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara