Glavaš: Šeksove nepromišljene i nevješte laži su sramotne

BRANIMIR GLAVAŠ na svojoj je internet stranici objavio priopćenje u kojemu se osvrnuo na izjave koje posljednjih nekoliko dana predsjednik Sabora Vladimir Šeks izjavljuje medijima, opisavši iste kao "ordinirane laži".

U svom priopćenju Glavaš kaže kako je Šeks "lukavo prešutio" njegovu tvrdnju koju je iznio u svom saborskom obraćanju prigodom skidanja njegova imuniteta 10. svibnja ove godine, a radilo se o tvrdnji da je načelnik PU osječko-baranjske posjetio Šeksa u privatnom stanu u Bauerovoj ul. u Zagrebu još sredinom prosinca 2005.

"Dobro je procijenio da ću, ako to za saborskom govornicom pokuša demantirati, u svom izlaganju otići korak dalje i tako pobiti njegove laži." - stoji u priopćenju Branimira glavaša.

U svom priopćenju Glavaš nadalje beskrupuloznom laži naziva Šeksove izjave da Vladimir Faber nije bio u njegovu stanju te prosinačke noći 2005. godine, kazavši kako je laž "pravilo i praksa u njegovu profesionalnom i političkom radu i onim što je u biti i njegova životna i karakterna filozofija i osobina".

Branimir Glavaš također kaže kako nisu istinite Šeksove tvrdnje da nije bio u Osijeku do 30. rujna 1991. godine na najvišim političkim dužnostima.

"A V. Šeks je bio upravo "alfa i omega" civilne, vojne i policijske vlasti u tom vremenu i produžena ruka Vrhovništva za Slavoniju i Baranju. Šeks pred milijunskim auditorijem putem HTV-a laže o tome kolike su mu bile ovlasti kao predsjednika Regionalnog kriznog štaba za Slavoniju i Baranju. Laže da nije u tim kriznim mjesecima, bio hijerarhijski nadređen i politički iznad tadašnjeg vojnog zapovjednika obrane za Istočnu Slavoniju, pukovnika Franje Peića, koji mu je kao član njegova Regionalnog štaba bio "desna" ruka za vojna pitanja. Pa o tome jasno svjedoči i njegova samo jedna od video zapovjedi, Šeksova Regionalnog kriznog Štaba, kojem je bio predsjednik, a sa kojom se je javnost podsjetila proteklih mjeseci." - navodi Branimir Glavaš u svom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju Glavaš nadalje optužuje Šeksa da ovih dana pokušava izvršiti pritisak na očevice i svjedoke koji bi potvrdili njegovu nazočnost 31. kolovoza 1991. godine u Osijeku, u trenutku kada se vršio sudski i policijski uviđaj o smrti Č. Vučkovića u dvorištu bivše Općine Osijek i Regionalnog kriznog štaba za Slavoniju i Baranju.

Glavaš Šeksovo "nepromišljeno i nevješto laganje" naziva "sramnim", dodajući kako Šeks "svojim lažima degradira jednu od tri najznačajnije poluge hrvatske vlasti".

Krajem priopćenja Glavaš poziva Šeksa da "prestane lagati" te da "za početak pojasni odkud mu novci za kupovinu vikendice u Petrčanima, stana u Bauerovoj ulici u Zagrebu, financiranje zagrebačkih stanova u blizini hotela Dubrovnik i stana u Borovju, Osijeku itd.".

"Javnosti nije nepoznato da je V. Šeks od nekoliko mjeseci provedenih u Staroj Gradiški, zarađenih zbog pijanih blebetanja o savršenoj Hitlerovoj vojsci, napisao knjigu, a time umjesto alkoholičara, pokušao se prikazati političkim uznikom." - napisao je Branimir Glavaš na kraju svog priopćenja, najavivši kako će Vladimira Šeksa ubuduće "tužiti za sve izrečene laži, iako je svjestan da će se skrivati iza saborskog imuniteta".

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara