Glavaš: Spreman sam Billu, Hedlu i Faberu platiti psihijatrijsko liječenje

NAKON što je utorak objavljeno da je svjedok u sudskom postupku protiv Branimira Glavaša, Vjenceslav Bill, protiv saborskog zastupnika podigao kaznenu prijavu zbog umiješanosti u ubojstvo hrvatskog branitelja Mate Šabića Šabana, čelnik HDSSB-a u razgovoru za Index je rekao da je spreman Billu platiti psihijatrijsko liječenje na najeminentnijim svjetskim klinikama.

Radio 101 prenio je u utorak informaciju o podizanju nove kaznene prijave protiv Glavaša kojeg je Bill navodno optužio da je u dogovoru s Darkom Tolićem i Zdenkom Farkašem dogovorio i zapovjedio ubojstvo hrvatskog branitelja Mate Šabića.

Prema Billu, radi se o jednom od ubojstava hrvatskih branitelja koji se nisu slagali s tadašnjom politikom osječkog vodstva HDZ-a.

"To (Bill) je jedan bolesnik i bolje mu je da uzme uputnicu za psihijatriju i da s Dragom Hedlom (novinarom Feral Tribunea) ode na psihijatrijski pregled. Ukoliko nemaju novaca za socijalno osiguranje spreman sam organizirati akciju prikupljanja financijskih sredstava u kojoj ću prikupiti i do tridesetak tisuća eura kako bih Vjenceslava Billa i Dragu Hedla poslao i platio im liječenje na najeminentnijim psihijatrijskim klinikama na svijetu." - kazao je Branimr Glavaš za Index.

Glavaš je ponovno istaknuo nezadovoljstvo radom načelnika osječke policije Vladimira Fabera, govoreći kako je, zbog uzimanja u obzir Billovih tvrdnji vezanih uz njega, "najozbiljnije zabrinut za zdravstveno stanje načelnika osječke policije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javno obećajem da ću za psihijatrijsku trojku (Billa, Hedla i Fabera) prikupiti, po mojoj procjeni više od stotinu tisuća eura, potrebnih za njihovo uspješno liječenje." - kaže Glavaš.

"Kao kršćaninu i građaninu uistinu će se založiti da se oni u što kraćem roku nakon dovršene psihijatrijske terapije vrate svojim obiteljima u domovinu. - zaključio je na kraju razgovora Glavaš dodajući kako više ne zna na koji način reagirati na Billove i slične poteze protiv njega.

Kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za ubojstvo Šabića još je 12. ožujka 92. podnijela Vojna policija, a dvije godine kasnije, nakon završene istrage, vojni tužitelj u Osijeku prebacio je slučaj civilnom pravosuđu.

Bill je o tome progovorio još 2000. godine, kad je u Feral Tribuneu izjavio da je Darko Tolić zapovjedio ubojstvo Šabića, što je on odbio učiniti. Tolić mu je pritom rekao šifriranu zapovijed - da "Šaban smeta Glavašu", javlja Radio 101.

Index.hr/Radio 101

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara