Glavaš traži ispriku i 300 tisuća kuna od Jutarnjeg lista

Glavaš traži ispriku i 300 tisuća kuna od Jutarnjeg lista

JUTARNJI LIST, po mišljenju Branimira Glavaša i njegovog odvjetnika Ante Madunića, još od listopada prošle godine "plasira laži i direktno vrši pritisak na pravosudne institucije vlasti, ali i hrvatsku javnost". Osim isprike, Glavaš potražuje i 300 tisuća kuna.

Zbog inzistiranja na činjenici da je Gordana Getoš Magdić bila tajnica Branimira Glavaša, te ostalih "svjesnih i namjernih obmana javnosti", osječki političar, u dogovoru s odvjetnikom Antom Madunićem, traži hitnu ispriku Jutarnjeg lista te novčanu odštetu u iznosu od 300 tisuća kuna.

Ako taj dnevni list u roku od 15 dana ne učini zatraženo, Glavaš će pokrenuti postupak naknade štete tužbom pred Općinskim sudom u Osijeku. Osim isprike i novca, Glavaš traži i demantij jednako opširan i istaknut kao što su bili i dosadašnji članci na tu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budući da vam je kao medijskoj kući poznato da to što uporno piokušavate servirati javnost jeste potpuna laž i neistina, te da to činite svjesno i s nečasnim namjerama, u skladu sa Zakonom o medijima, tražim odmah objavljivanje ispravka i isprike zbog nanesene laži i klevete", stoji u zahtjevu upućenom Jutarnjem listu.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara