Glavaševi odvjetnici podnijeli kaznenu prijavu protiv Fabera, u slučaju optužnice uložit će prigovor

ODVJETNIČKI tim Branimira Glavaša, točnije Ante Madunić i Dražen Matijević, podnijeli su danas kaznenu prijavu protiv načelnika Policijske uprave osječko-baranjske Vladimira Fabera.

Radi se, naime, o tome da je, kako tvrde odvjetnici, Vladimir Faber kaznenom prijavom protiv Glavaša podnesenom 20. listopada prošle godine, a koja se temeljila na iskazu Gordane Getoš-Magdić, Faber zlouporabio svoj položaj i ovlasti.

U prvi mah, kako kaže Glavašev odvjetnik Ante Madunić u razgovoru za Index, odvjetnici su previdjeli nepravilnosti u kaznenoj prijavi načelnika Policijske uprave osječko-baranjske.

"Isprva nismo ni primjetili da je kaznena prijava podnesena 20. listopada, kada Gordana Getoš-Magdić još nije dala potpunu izjavu. Njezin je iskaz u potpunosti dovršen idućega dana, tojest 21. listopada. Kao jedini dokaz koji tereti Glavaša kao prvoosumnjičenog u toj kaznenoj prijavi bila je njezina izjava, a budući da njezin iskaz tada nije bio dan u potpunosti, Faber je zlouporabio svoj položaj i ovlasti i iz tog razloga protiv njega smo podnijeli kaznenu prijavu. Ona tada još uvijek nije ni dala izjavu, a Faberu je to bilo dovoljno da podnese kaznenu prijavu." - kazao je u razgovoru za Index Glavašev odvjetnik Madunić.

Gordana Getoš-Magdić je, podsjećamo, na osječkom istražnom ročištu promijenila svoj prvotni iskaz dan u listopadu prošle godine, a u kojem je Branimira Glavaša označila kao neposrednog nalogodavca ubojstava srpskih civila tijekom 1991. i 1992. godine u Osijeku, uz obrazloženje kako je optužbe na Glavašev račun dala pod policijskom prisilom.

Iako su po završetku istražnog postupka bili prilično zadovoljni, jer, kako je ranije kazao Glavašev odvjetnik Dumančić, stotinjak svjedoka optužbe i dvadesetak obrane govorili su u korist njihova klijenta "osim jedne osobe koja je više puta mijenjala iskaz i samim tim ne predstavlja relevantan izvor", Glavašev odvjetnički tim, ako je suditi prema Madunićevim riječima, pomalo je skeptičan kada je podizanje optužnice od strane Županijskog državnog odvjetništva u pitanju.

Županijsko državno odvjetništvo primilo je, naime, po završetku istražnog postupka u slučaju "selotejp" koji je završen 7. ožujka ( a u kojemu se Branimira Glavaša, podsjećamo, zajedno sa još šest suoptuženika tereti za ubojstvo deset osoba i jedan pokušaj ubojstva 1991. na obali Drave u Osijeku), materijale od suca Marija Kovača te je na njemu da donese odluku o tome hoće li optužnica protiv osumnjičenih biti podignuta.

"Kako je do sada stvar išla, očekujemo da će optužnica biti podnesena, iako sam ja uvjeren da nema dovoljno materijala za suđenje. Ukoliko optužnica bude podignuta, sasvim je sigurno da ćemo mi na to uložiti prigovor." - najavio je u razgovoru za Index Madunić.

B.S.
Foto:M.Č.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara