Glavašević Miletiću: Istarska himna počinje s "Krasna zemljo, Istro mila, dome roda HRVATSKOG"

Glavašević Miletiću: Istarska himna počinje s "Krasna zemljo, Istro mila, dome roda HRVATSKOG"

Foto: FAH, Facebook

NAKON što je šef IDS-a Boris Miletić podigao dosta prašine objavom slike putovnice Republike Istre na svojem Facebook profilu, na objavu se osvrnuo i SDP-ov Bojan Glavašević.

Glavašević je Miletića na Twitteru u šali podsjetio kako početni stihovi istarske himne idu "Krasna zemljo, Istro mila, dome roda hrvatskog".

"Inače, početni stihovi istarske himne idu "Krasna zemljo, Istro mila, dome roda HRVATSKOG". Toliko ;)", napisao je SDP-ovac.

Prije te objave je dodatno prokomentirao reakcije na sliku koju je objavio Miletić.

"Ko fol neke kritike na račun Borisa Miletića, a ono prijave već krenule", istaknuo je, prenoseći upit jednog korisnika Twittera o tome gdje se aplicira za istarsko državljanstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Miletić se jučer osvrnuo na objavu fotomontaže "istarske putovnice", istaknuvši kako poruka te objave nije teritorijalno odvajanje Istre, što IDS nikad nije tražio, nego je poruka u povodu govora mržnje u Srbu bila da je po toleranciji Istra svijet za sebe.

Miletić: Fotografija je bila upozorenje

"Stoga koristim pažnju koju je dobila tzv. istarska putovnica kako bih pozvao političke stranke da se u ovoj kampanji odmaknu od ideoloških besmislica, da ne trguju ljudskim pravima i osude svaki govor mržnje te da se konačno okrenu onome što je bitno za građane, otvaranju novih radnih mjesta i oporavku hrvatskog gospodarstva," rekao je predsjednik IDS-a.

"Fotografiju, odnosno montažu tzv. 'istarske putovnice' podijelio sam na svom Facebook profilu nakon što sam pratio kulminaciju cirkusa koji se događao u Srbu na obljetnici antifašističkog ustanka," kazao je Miletić dodavši kako je "govor mržnje, negiranja antifašizma i veličanja mračnih razdoblja hrvatske prošlosti koji prožimaju hrvatsku nacionalnu politiku, a na koju političke stranke oportuno šute, zaista iritantan".

"Istra je po razini toleranciji i civilizacijskim standardima svijet za sebe"

"Moja poruka bila je jasna, Istra je po razini toleranciji i civilizacijskim standardima svijet za sebe. Čovjek se opravdano zapita je li moguće da živimo u istoj državi.

Fotografijom sam rekao točno to, a to je da je Istra u mnogim stvarima drugačija od ostatka Hrvatske," istaknuo je Miletić dodavši kako IDS nije nikada tražio teritorijalno odvajanje od ostatka Hrvatske, već je oduvijek inzistirao na Istri kao zasebnoj županiji, odnosno regiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara