Glavašu 116 tisuća kuna odštete zbog klevete

Glavašu 116 tisuća kuna odštete zbog klevete

ODVJETNIK Branimira Glavaša, Dražen Matijević, izvijestio je kako su jutros zaprimili pravomoćnu drugostupanjsku presudu Županijskog suda u Osijeku, prema kojoj Europapress Holding (EPH) Glavašu mora isplatiti 80 tisuća kuna odštete. Kad je u to uračunata zatezna kamata od 22. ožujka 2006. godine, dobiven je konačni iznos od 116 tisuća kuna.

Podsjetimo, Glavaš je Jutarnji list još u kolovozu 2005. godine tužio zbog članka s "neistinitim i klevetničkim sadržajem". Riječ je o članku pod naslovom "Glavaš već pet godina ne plaća alimentaciju", koji je objavljen 13. svibnja 2005. godine.

"Namjerno je iznesena laž, a ti neistiniti navodi su realno nanijeli štetu mom klijentu Branimiru Glavašu, povrijedili mu čast, ugled i dostojanstvo, što je Županijski sud u Osijeku svojom drugostupanjskom presudom i potvrdio. Članak prepun laži i klevetničkog sadržaja, tempiran i objavljen uoči predizborne šutnje, prema mišljenju suda, mogao je utjecati i na uspjeh na lokalnim izborima, održanima 15. svibnja 2005. godine, dva dana nakon objave članka", navodi Matijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom odlukom Županijskog suda u Osijeku, potvrđena je prvostupanjska presuda osječkog Općinskog suda, u čijem se obrazloženju navodi kako je sadržaj spomenutog članka "objektivno uvredljiv, zbog čega je povrijedio čast, ugled i dostojanstvo Branimira Glavaša i time mu prouzročio duševne boli".

I.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara