Gliptoteka HAZU: Izložba Sub Art 23. veljače

Izložba Sub Art bit će postavljena 23. veljače u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.

Izložba je dio projekta Sub Art, koji je pokrenuo 1996. predstojnik Odjela za dizajn Visoke stručne škole u Aachenu Ivo Deković (1952.), a na njoj će hrvatski i njemački umjetnici predstaviti svoje najnovije radove nastale ispod mora u mjestu Ražnju pokraj Šibenika.

Ti radovi spoj su istraživanja vizualnih komunikacija ispod mora, te mogućnosti istovremenog prijenosa elektroničkom opremom performancea, instalacija, plesa, dizajna te video-intervencija na velike projekcije širom svijeta.

Sub Art je jedinstven projekt koji se bavi fenomenom podmorja kao otvorenog atelijera, sa specifičnim osvjetljenjem, lomom svjetlosti, kolorističkim promjenama i lebdećim odnosom pokreta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radove će izložiti Massha Askari, Joško Baće, Ivan Bura, Klaus Busen, Ivo Deković, Andrea Helten, Toni Meštrović, Tanja Ravlić, Kristina Restović, Christian Scheufens i Loren Živković Kuljiš.

Izložba će biti otvorena do 10. ožujka, a financijsku potporu pružili su joj Ministarstvo kulture i zagrebački Gradski ured za kulturu.

(Hina) xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara