Glumac i slikar Darko Ćurdo ispraćen sa zagrebačkoga groblja mirogoja

GLUMAC i slikar Darinko Darko Ćurdo ispraćen je danas sa zagrebačkoga groblja Mirogoja, a bit će pokopan u Posušju u subotu u 18 sati.

Uz obitelj, na posljednjim ispraćaju bili su mnogobrojni prijatelji i poštovatelji Darka Ćurde. Prijatelji i kolege Sanja Ivić, Igor Zidić, Žarko Potočnjak i Enes Kišević od njega su se oprostili ističući bogat i raznolik talent tog umjetnika koji "možda nismo dovoljno sagledali".

Član Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, slikar i grafičar Darko Ćurdo umro je 8. srpnja nakon teške bolesti u zagrebačkoj bolnici na Jordanovcu.

Rođen je 1944. u Gorici kod Posušja, u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Splitu je završio Školu primijenjene umjetnosti, a na zagrebačkoj Akademiji za kazalište, film i televiziju diplomirao je 1971. Stalni član HNK u Zagrebu bio je od 1986.

Darko Ćurdo glumio je i u Kazalištu "Marin Držić" u Dubrovniku, varaždinskom i splitskom HNK, te u glumačkoj družini "Histrionima". Snimao je filmove i za televiziju, a jedan je od rijetkih umjetnika koji je tumačio pjesnički opus Tina Ujevića, Antuna Branka Šimića i Jesenjina.

Osim glumom, bavio se i slikarstvom, posebice grafikom. Prvu samostalnu izložbu priredio je 1995. u studiju Galerije "Josip Račić" u Zagrebu, a osim samostalnih izložaba, posljednjih deset godina izlagao je i na skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara