Godišnja skupština osječkog Crvenog križa

Ravnatelj osječkog Gradskog društva Crvenog križa Marko Đukić, predstavljajući na današnjoj skupštini rezultate rada u proteklom razdoblju, podsjetio je na njihovo sudjelovanje u organizaciji posjeta pape Ivana Pavla II. Osijeku, obnovu odmarališta u Splitu te početak izgradnje zatvorenog bazena u odmaralištu u Orahovici. L

Skupština osječkog Crvenog križa na današnjoj je programsko-izbornoj skupštini za predsjednika izabrala dosadašnjeg obnašatelja te dužnosti Željka Čikija te utvrdila programsku orijentaciju za razdoblje do 2008. godine.

Po podatcima toga društva, u razdoblju od 2001. do 2004. u akcije dobrovoljnog darivanja krvi uključilo se više od 24.000 građana, a uz aktivnosti Skloništa za žrtve obiteljskog nasilja, osječki Crveni križ financirao je, uz ostalo, i rad Pučke kuhinje, Službe za pomoć i njegu u kući te je provodio niz drugih humanitarnih i socijalnih aktivnosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionike skupštine pozdravili su predsjednik Hrvatskog Crvenog križa (HCK) Jadranko Crnić, potpredsjednik Mato Arlović te predstojnik Nenad Javornik, istaknuvši kako je osječko Gradsko društvo Crvenog križa među vodećima u Hrvatskoj te kako po organizaciji i učinkovitosti može biti primjer drugim gradskim društvima.

(Hina) xivuč yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara