Godišnja skupština Praškog kluba u Sarajevu

DVODNEVNA godišnja skupština Praškog kluba, koji okuplja izvoznokreditne agencije zemalja središnje i istočne Europe te arapskog svijeta, počela je u ponedeljak u Sarajevu u organizaciji agencije za izdavanje jamstava Bosne i Hercegovine (IGA).

Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) punopravna je članica ove organizacije utemeljene 90-ih godina prošlog stoljeća s ciljem razvoja jamstvenih poslova, poslova kreditnog osiguranja i osiguranja investicija koje tvrtkama-izvoznicima pomažu pri poslovanju na inozemnim tržištima.

Od početka ovog desetljeća organizacije-članice Praškog kluba posredovale su u poslovima čiji je obujam narastao sa 127 milijuna dolara na 6,6 milijardi dolara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica financija i trezora BiH Ljerka Marić izrazila je nadu kako će sarajevsko zasjedanje Praškog kluba doprinijeti zajedničkom traganju za rješenjima problema s kojima se suočavaju sve zemlje-članice.

Praški klub koji sada okuplja tridesetak država zapravo je nastao pod pokroviteljstvom Bernske unije koja okuplja osiguravatelje kreditnog rizika i investicija iz najrazvijenijih zemalja.

Jedan od ciljeva bio je osigurati pravodobnu i kvalitetnu razmjenu informacija o tvrtkama koje traže jamstva za poslovanje u inozemstvu, a po riječima glavne tajnice ove asocijacije Kimberly Wild u tome su do sada postignuti veoma dobri rezultati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara