Godišnjica smrti kardinala Kuharića

´GLAS KONCILA´ u povodu prve obljetnice smrti kardinala Franje Kuharića 9. ožujka predstavit će četiri knjige kardinalovih meditacija, knjigu reportaža o kardinalovim susretima s iseljenim Hrvatima, spomenmedalju te prikazati dokumentarni film o kardinalu Kuhariću.

Na obljetnicu smrti kardinala Kuharića 11. ožujka nadbiskup Josip Bozanić služit će misu u zagrebačkoj katedrali.

O knjigama Kuharićevih meditacija ´Vjeruješ li ovo?´, ´Zakon života i slobode´, ´Božja remek-djela´ i ´S Bogom licem u lice´ na predstavljanju će govoriti urednica Radio Sljemena Vesna Jurić-Rukavina, direktor ´Glasa Koncila´ Nedjeljko Pintarić, profesori Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Stjepan Baloban i Ivan Šaško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Knjigu reportaža o kardinalovim susretima s iseljenim Hrvatima u Južnoj Africi, u izdanju ´Kršćanske sadašnjosti´ i ´Glasa Koncila´, predstavit će prelat Vladimir Stanković.

O spomen-medalji ´Kardinal Franjo Kuharić´, koju je izradio Hrvatski novčarski zavod, govorit će autor akademik kipar Damir Mataušić.

Nakon toga prikazat će se dokumentarni film Hrvatske radiotelevizije i ´Glasa Koncila´ ´Kardinal vjere, pravde i ljubavi´ autora Ninoslava Lavčevića prema tekstu Jurja Kolarića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara