Godišnjica smrti Rudolfa Hessa, policija privela 34 neonacista

POLICIJA je privela 34 osoba desničarske skupine koji su se okupili u subotu u južnonjemačkom gradu Wunsiedelu kako bi obilježili smrt Rudolfa Hessa, bivšeg visokopozicioniranog nacista.

Policija je reagirala nakon što su stanovnici toga grada počeli demonstracije protiv planiranog marša neonacista do grobnice gdje je pokopan Hess.

Oko 1000 policajaca pozvano je na dužnost da osiguraju planirani marš i skrbe se da ne dođe do sukoba između pripadnika neonacista i protuprosvjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dužnosnici procjenjuju da će 2.000 neonacista iz cijele Njemačke stići u Wunsiedel, 200 kilometara jugozapadno od Berlina.

Policija je najavila da neće pokazati niti najmanji stupanj tolerancije prema bilo kakvom obliku nasilja s jedne ili druge strane.

Hess, rođen 1894., bio je drugi čovjek nacističke Njemačke, odmah iza diktatora Adolfa Hitlera. Počinio je ubojstvo 17. kolovoza 1987. u berlinskom zatvoru Spandau služeći doživotnu kaznu za ratne zločine.

Mještani Wundseidela ogorčeni su jer njihov grad svake godine biva opsjednut neonacistima na godišnjicu Hessove smrti, te su najavili da će ove godine održati protudemonstracije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara