Godišnjicu bijega Kampusch slavi uz obiteljske tužbe i ismijavanje u tabloidima

Godišnjicu bijega Kampusch slavi uz obiteljske tužbe i ismijavanje u tabloidima

GODIŠNJICU bijega od svog otmičara Wolfganga Priklopila Natascha Kampusch proslavit će, kako se čini, uz obiteljske tužbe i ismijavanje na naslovnicama tabloida.

Po njezinu bijegu na današnji dan prošle godine, 23. kolovoza 2006., časopisi su se "trgali" za njezine izjave , intervjue, suosjećajući s ovom bucmastom, pjegavom djevojčicom o kojoj se ništa nije znalo dugih osam godina. Danas se Nataschina priča na naslovnicama tabloida uglavnom prepričava pod naslovima kao što su "Priča bez kraja", pri čemu se Nataschu u tekstovima nerijetko oslovljava s "utamničena djevojka" čije su priče mediji već pomalo siti.

Tijekom posljednjih godinu dana Nataschin svaki korak bio je popraćen u medijima, a ni današnja godišnjica nije iznimka. Njezin otac obilježio je godinu dana na slobodi svoje kćeri najavivši tužbu protiv Nataschine majke Brigitte Sirny, koja ga u nedavno izdanoj knjizi "Godine očaja: Moj život bez Natasche" nije prikazala u najboljem svjetlu.

Ludwigu Kochu zasmetalo je, kako prenose tamošnji mediji, što ga njegova bivša supruga opisala kao osobu koja je imala problema s alkoholom. Koch se od Brigitte razveo nedugo nakon Nataschine otmice.

Pojedini austrijski mediji objavili su kako Natascha danas obilježava "godinu dana na slobodi", ali i "godinu dana bježanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas 19-godišnja Natascha prije točno godinu dana pobjegla je od 44-godišnjeg Wolfganga Priklopila koji je nedugo nakon toga počinio samoubojstvo bacivši se pod vlak. U intervjuu nedavno danom za austrijski ORF, Natascha je kazala kako danas žali Priklopila, te ga opisuje kao "jadnu dušu".

U intervjuu Natascha posljednju godinu života opisuje kao preobrazbu "iz čahure u leptira", no napominje kako ni danas ne zna definiciju prijateljstva koja još uvijek teško sklapa. Ipak, paparazzi su ju nedavno "uhvatili" u druženju sa sinom njezina odvjetnika, 21-godišnjim  Davidom Lanskyjem u jednom bečkom disko klubu.

U posljednjem intervjuu kojega je dala za ORF Natascha je, kako pišu austrijski mediji, pokazala da se ne slaže s nekim "činjenicama" koje je njezina majka iznijela u svojoj knjizi, uključujući i onu da Natascha još uvijek u svom novčaniku nosi fotografiju lijesa svog otmičara.

Nakon što je svijet obišla vijest o 4-godišnjoj Britanki Madeleine McCann koja je nestala u svibnju tijekom odmora u Portugalu, Nataschina je majka roditeljima djevojčice poslala dirljivo pismo u kojemu im sugerira da nikako ne prestanu s pojavljivanjima u medijima, "jer najgore što se može dogoditi otetom djetetu jeste da bude zaboravljeno".

Foto:AFP,Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara