Gojka Vujčića iz koristoljublja ubili poznanici?

OTKRIVENI su novi detalji vezani uz stravično ubojstvo 54-godišnjeg Gojka Vujčića čije je tijelo otkriveno u utorak na plaži u Dračevicama kod Tučepa. Ubojstvo je od trenutka otkrivanja praćeno mnogim kontradiktornostima, a kako Index doznaje iz dobro obaviještenih policijskih izvora, čini se da se radi o ubojstvu iz koristoljublja.

Iako policijska istraga o ubojstvu još traje, nedvojbeno se zna da je Vujčić ubijen. No, ostalo je neodgovoreno pitanje je li 54-godišnjak umro nakon što su u njega ispaljena tri metka iz vatrenog oružja, ili je umro nakon pada u 11 metara duboku provaliju, među stijene nedaleko plaže.

U slučaju su sporni i raniji iskazi prema kojima je Vujčić ubijen u nedjelju navečer, dok se u Makarskoj i okolici priča da je u ponedjeljak ujutro Vujčić viđen živ. U Makarskoj postoji desetak svjedoka koji tvrde da su Vujčića u ponedjeljak vidjeli živa, ali su otkrili i zanimljive detalje o njegovom životu.

Prema tim iskazima, on je u nedjelju navečer bio s prijateljima u jednom automat klubu, a oko 20 sati zazvonio mu je mobitel. Po završetku telefonskog razgovora s nepoznatom osobom, Vujčić je rekao prijateljima da će se vratiti za pola sata, nakon čega se više nije javljao.

U utorak je pronađen mrtav, a budući da je oko mjesta gdje je pronađeno njegovo beživotno tijelo bilo više tragova krvi pretpostavlja se da je nakon pucnjeva i pada na stijene neko vrijeme bio živ. Ukoliko se utvrdi da je ova pretpostavka točna nameće se zaključak da je žrtva umirala u velikim bolovima.

Policija je jučer navodno na mjestu zločina pronašla i čahure, ali još nije poznato o kojoj se vrsti oružja radi.

Događaj o kojem bruji cijela Makarska, ali i okolica, potaknuo je brojne priče među stanovnicima. Tako se priča da se bavio mijenjanjem velikih deviznih iznosa, te da je gotovo uvijek kod sebe imao 20-ak tisuća eura gotovine, a poznat je bio i po "radu s nekretninama".

Vujčić je prijateljima rekao da je već dva puta bio napadnut i opljačkan, te se zbog toga pretpostavlja da se ne bi lako dao u ruke nepoznatim ljudima. Vjeruje se da je u ubojstvo umiješan jedan ili više njegovih poznanika.

Živio je sam kao podstanar, a imao je dva braka. S jednom suprugom, koja živi u Sloveniji, imao je sina. Druga Vujčićeva bivša supruga živi u Njemačkoj i prema dosadašnjim spoznajama s njom nije imao djece.


Policija na mjestu zločina skuplja mikrotragove

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara