Golden marketing zbog današnjih izjava napustio Hrvatsku udrugu nakladnika

ZAGREBAČKI nakladnik Golden marketing Tehnička knjiga priopćio je da se zbog današnjih izjava predsjednika i tajnika Hrvatske udruge nakladnika Ivana Rasta i Eduarda Hemara povlači iz članstva te udruge.

"Smatramo da se problemi u nakladništvu moraju rješavati na kulturan i civiliziran način, napominje u svom priopćenju nakladnik Goldeng marketing i dodaje kako je "zadaća udruge poticati rješavanje i rješavati stručna pitanja."

Golden marketing ističe kako zbog iznijetih stavova s kojima se ne slažu ne mogu više pristati na daljnje članstvo u udruzi koja ne zastupa njihove interese i stajališta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici Hrvatske udruge nakladnika (HUNA) govorili su o sukobu interesa unutar Ministarstva kulture koje novcima poreznih obveznika otkupljuje knjige.

Kao primjer takvoga sukoba interesa, naveden je slučaj otkupa knjige Rade Šerbedžije. On je, kako uz ostalo tvrde predstavnici HUNE, dobio novce zahvaljujući tomu što urednik njegove nakladničke kuće sjedi u odboru Ministarstva kulture koje odlučuje o novcima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara