GONG ĆE PROVODITI EDUKATIVNU KAMPANJU POVODOM IZBORA ZA VIJEĆA I PREDSTAVNIKE NAC.MANJINA

Udruga GONG (Građani organizirano nadgledaju glasanje) danas je priopćila da će provoditi edukativnu kampanju povodom izbora za članove neizabranih ili nepotpunih vijeća nacionalnih manjina i njihovih predstavnika i povodom dopunskih izbora za predstavnike nacionalnih manjina i hrvatskog naroda u predstavničkim tijelima lokalnih jedinica koji će se održati 15. veljače.

GONG će građane s izborima upoznati kroz video i audio spot, radio emisije "Građanski sat", brošuru koja će biti u dnevnim novinama i na web stranicama GONG-a: www.izbori-hr.info.

Za detaljnije informacije građani se mogu obratiti GONG-u i na telefon: 060/202020.

GONG poziva pripadnike nacionalnih manjina da se informiraju o održavanju izbora u svojoj općini, gradu i županiji jer izbori neće biti održani u cijeloj Hrvatskoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Birače također podsjećaju da rok za upis, ispis i promjenu podataka u popisima birača ističe 1. veljače i da stoga pripadnici nacionalnih manjina, kojima je glavni uvjet za biračko pravo na ovim izborima nacionalna pripadnost i prebivalište, provjere točnost svojih podataka u popisu birača u uredima za opću upravu do tog roka.

GONG navodi da je u ured za opću upravu potrebno doći osobno ako se mijenja podatak o nacionalnosti.

(Hina) bdj/pp az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara