GONG najavio projekt "Prvi put biram"

Nevladina udruga GONG (Građani organizirano nadgledaju glasanje) najavila je danas projekt "Prvi put biram" namijenjen maturantima, budućim biračima, priopćeno je iz te udruge.

U okviru tog projekta GONG će tijekom prvog polugodišta ove školske godine organizirati 800 interaktivnih radionica kojima će biti obuhvaćeno najmanje 24.000 maturanata u više od 200 srednjih strukovnih škola i gimnazija.

Maturanti, budući birači u tim će se radionicama informirati i educirati o izborima i izbornom pravu te ulozi odgovornog i aktivnog građanina u društvu. Radionice će se provoditi u okviru predmeta Politika i gospodarstvo ili na satu razrednog odjela, a provodit će ih 42 trenera-predavača većinom nezaposleni politolozi, pravnici i sociolozi ili apsolventi s društvenih fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz GONG-a napominju da se u protekle četiri godine od 365 srednjih škola u projekt uključilo njih 255 ili 70 posto, a ove je godine najveći odaziv škola iz Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske i Osječko-baranjske županije te Grada Zagreba.

Projekt GONG-a podržavaju švedski Međunarodni centar Olof Palme, The Balkan Trust for Democracy iz SAD-a, Grad Zagreb i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

(Hina) pp/xbdj yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara