GONG: Pupovac SNV i SDSS doživljava kao jedine srpske predstavnike u Hrvatskoj

UDRUGA GONG danas je odbacila kritike predsjednika Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorada Pupovca na njezin rad u kampanji za predstojeće manjinske izbore, zamjerajući mu da SNV i SDSS doživljava kao jedine srpske predstavnike u Hrvatskoj.

"Nije dobro što Pupovac SNV i svoju stranku SDSS doživljava kao jedine predstavnike građana srpske nacionalnosti u Hrvatskoj, a Srbe kao jedinu nacionalnu manjinu u Hrvatskoj", stoji u GONG-ovu priopćenju.

Pupovac je na jutrošnjoj konferenciji za novinare izjavio da je međunarodna zajednica, bez ikakvih konzultacija sa srpskim predstavnicima, što smatra nekorektnim, GONG-u dala 70.000 eura za vođenje kampanje za nedjeljne izbore za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina te izbore za vijećnike u općinskim i gradskim vijećima i županijskim skupštinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nekorektnim je ocijenio GONG-ov spot u kojemu se manjine poziva da izađu na izbore, jer je, kazao je, rađen bez prethodnih dogovora sa srpskim predstavnicima, da ne sadrži nikakva obilježja srpske nacionalne manjine, a u njemu šetaju djevojke sa škotskim kiltovima.

U GONG-u odgovaraju da im je međunarodna zajednica dala novac za edukativnu kampanju kako bi se građane svih nacionalnosti upoznalo s predstojećim izborima, a ne samo pojedine, ističući kako njihova kampanja nema isti cilj i nije isto što i kampanja kandidata.

Naglašavaju kako im je žao ako se nekome ne sviđa njihov spot, ali da je postigao svoj cilj - upoznao sve građane s izborima. Tvrde i kako su tiskali 400.000 edukativnih brošura koje su besplatno htjeli dostaviti manjinskim udrugama i strankama koje sudjeluju na izborima, ali da je SNV zatražio samo 700 tih brošura, a SDSS niti jednu.

U GONG-u ocjenjuju kako je zanimljivo da Pupovac uvijek ima primjedbe na njihove kampanje, napominjući da je tijekom proteklih parlamentarnih izbora tražio da se lik Nikole Tesle, kojim je GONG želio predstaviti srpsku manjinu, izbaci iz spota jer se nalazi u grbu jedne druge srpske stranke - SNS-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara