Gongovci će promatrati izbore nacionalnih manjina

UDRUGA GONG će na predstojećim lokalnim izborima za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina koji će se održati 18. svibnja organizirati promatranje izbora s 21 mobilnim timom na više izbornih mjesta.

GONG-ovci će biti i u kontaktu s izbornim povjerenstvima ukoliko uoče nepravilnosti i kršenje izbornih propisa, priopćeno je danas iz te udruge. Sve GONG-ove aktivnosti financijski će poduprijeti OESS s 15000 eura.

U GONG-u navode da su već tiskali 30.000 informativnih brošura o važnosti izbora i razaslali ih na 50 različitih manjinskih udruga. Do 17. svibnja bit će priređeno i 20-ak radio emisija "Građanski sat", a na HTV-u i Otvorenoj televiziji besplatno će se emitirati spot koji će podsjećati i pozivati nacionalne manjine na izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sve informacije o izborima građani mogu dobiti od 9 do 16 sati na GONG-ov telefon: 060 20 20 20, a na web stranici: www.gong.hr objavljen je i Vodič kroz izbore za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina.

Koordinatorica projekta Vlatka Svedružić podsjeća da na izborni dan neće biti otvorena sva biračka mjesta kao u vrijeme nacionalnih izbora te pozvala građane da se kod nadležnog izbornog povjerenstva na vrijeme informiraju o adresi svog biračkog mjesta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara