Google: Apple je naš vrijedan partner

Google: Apple je naš vrijedan partner

Tekst: F.M.
Foto: Arhiva


GOOGLE smatra Apple vrijednim partnerom i ne vidi razlog zbog kojega bi se to uskoro promijenilo, rekao je jedan od vodećih ljudi Googlea u trenutku u kojemu kolaju glasine da bi Apple na svom iPhoneu mogao zamijeniti Google Microsoftovim pretraživačem Bingom.

"Apple je naš vrlo blizak i vrijedan partner i vrlo smo zadovoljni odnosom koji imamo danas. Nemamo razloga vjerovati da će se to promijeniti", rekao je danas novinarima Vic Gundotra, ravnatelj Googleova tima za mobilnu telefoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kad su ga počeli ispitivati o najavi da bi Bing mogao zamijeniti Google na iPhoneu, Gundotra je odbio komentirati, samo je dodao kako smatra da je "taj odnos stabilan".

Dodao je i kako još uvijek nije odlučeno o tome kad će Google na tržište izbaciti Nexus Two, drugu generaciju Googleova pametnog mobitela, i hoće li se to uopće dogoditi. Rekao je da ne zna koliko će u budućnosti biti Googleovih telefona ni tko će ih proizvoditi.

Tajvanska kompanija HTC je zajedno s Googleom razvila Nexus One, mobitel predstavljen prošli mjesec, koji bi trebao biti jaka konkurencija iPhoneu.

Gundotra je rekao da Google nije odlučio tko će proizvoditi Nexus Two. "Odlučili smo uzeti najbolje mobitele, najbolje koji su dostupni na tržištu, a njih ćemo brendirati kao svoje", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara