GOOGLE IDE NA BURZU

Vodeći svjetski Internet pretraživač Google prijavio je u četvrtak američkim vlastima planove za svoje prvo pojavljivanje na burzi.

Google, tvrtka sa sjedištem u Mountain Viewu u Kaliforniji, najavio je američkom Povjerenstvu za vrijednosnice i burzu da očekuje u svojoj prvoj javnoj ponudi prodati dionica u vrijednosti od 2,7 milijardi dolara.

Cijena dionica prve javne ponude bit će određena na dražbi koja će dati mogućnost javnosti za kupovinu prije nego počne trgovina njima vjerojatno krajem ljeta ili početkom jeseni ove godine.

Google je rekao da će se pojaviti ili na burzi Nasdaq ili na Newyorškoj burzi.

Procjenjuje se da bi tvrtka mogla nakon što se pojavi na burzi biti procijenjena na 20 milijardi dolara ili čak i više.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojavljivanje na burzi predstavlja za ovu 5,5 godišnju tvrtku značajan proboj i vjerojatno jačanje i do sada eksplozivnog rasta.

Google je prijavio za prvo tromjesječje prihod od 389,6 milijuna dolara i dobit od 64 milijuna dolara. Dobit se udvostručila u odnosu na posljednje tromjesječje prošle godine.

Google su osnovali 1998. bivši studenti Sveučilišta Stanford Larry Page, 31, i Sergey Brin, 30, koji će i nastaviti voditi tvrtku u trijumviratu zajedno s glavnim direktorom Ericom Schmidtom koji se pridružio 2001.

(Hina) xsl ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara