Google ubacio chat u web mail

INTERNET gigant Google ne prestaje s pokretanjem novih revolucionarnih servisa. Posljednji potez Googlea je ubacivanje chata u e-mail servis Google mail, koji omogućava korisnicima Googleovog maila da razmjenjuju instant poruke sa svojim poznanicima.

Tijekom sljedećih tjedana svi korisnici servisa Google mail trebali bi u svom Gmail prozoru dobiti novi prostor posvećen chatu odnosno brzoj izmjeni kratkih poruka s prijateljima. Google je tako prvi uspio napraviti kombinaciju e-maila i instant messengera u web sučelju.

Nova usluga chata kombinirana s Gmailom nosi ime Google Chat, a Google je u priopćenju medijima istaknuo kako novom uslugom misle promijeniti deset godina staru tehničku razdvojenost između generičkog web browsera koji može provjeravati e-mail, pretraživati web i odvojenog softvera (instant messenger) koji se koristi za chatanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Google Chat sadrži opciju "Quick Contacts", koja omogućava korisnicima Gmaila da na lijevoj strani prozora Gmaila vide popis osoba s kojima najčešće komuniciraju chatom, pri čemu se taj popis kreira automatski.

Baš kao i Google Mail, i novi chat arhivirat će sve primljene i poslane instant poruke, koje će naknadno biti moguće pretraživati. No, korisnici mogu isključiti opciju arhiviranja instant poruka.

Tako je Google još jednom dokazao da se radi o tvrtki sa zaista revolucionarnim internet rješenjima, jer surferi više neće morati downloadati instalirati posebne programe za chatanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara