Goran Rotim se vraća na HTV: Ne želim sudjelovati niti u jednom klanu!

BIVŠI urednik na Hrvatskoj televiziji, koji je nakratko prešao u Atlantic Grupu, kazao nam je danas kako se početkom lipnja vraća na državnu televiziju, jer se poželio tog posla.

> Hloverka Novak Srzić odlazi s mjesta glavne urednice?

"Mogu vam potvrditi da se vraćam na Hrvatsku televiziju početkom lipnja. Vraćam se kao novinar, u Informativni program", kazao nam je Rotim. Odbacuje nagađanja da će postati čelnikom Informativnog programa HTV-a, koja su vezana uz priče o odlasku Hloverke Novak Srzić zbog bolesti s mjesta glavne urednice.

"Kao što je i ravnatelj Vanja Sutlić rekao - ne idem ni na kakvu funkciju, ali u kontaktima sam s ravnateljem i glavnom urednicom. Ponuđeno mi je da osim kao reporter radim i neke uredničke poslove koje nisam do sada radio i koji me vesele", kaže Rotim. No, ne želi otkriti o kakvim se uredničkim poslovima radi, odnosno kojim konkretno emisijama, iako su, kaže, pregovori pri kraju.

"Želim se baviti novinarstvom"

Svjestan je kompliciranih odnosa na Prisavlju i kaže kako ne želi pripasti niti jednoj od sukobljenih strana.

"Kad sam iščitao reakcije u zadnja tri - četiri dana, postalo mi je jasno da i dalje postoje razne struje i klanovi na Prisavlju. Ali ne želim biti sudionikom ni glasnogovornikom niti jednoga klana, želim se baviti novinarstvom i spreman sam za taj posao", kaže Rotim.

"Ovo je zadnji put da se vraćam"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rotim je već jednom otišao s HTV-a u Ministarstvo vanjskih poslova, međutim i tada se vratio na HTV, kaže, iz sličnih razloga iz kojih sada napušta posao u Atlantic Grupi.

"Meni je bilo izazovno i uzbudljivo u Atlanticu, ali je to drastično različita vrsta posla u odnosu na novinarstvo, pogotovo televizijsko. Prevagnula je prva ljubav i nakon dva odlaska i dva povratka mogu reći da je ovo zadnji puta", kaže Rotim.

"Smiješno"

Dok je bio zamjenik glavnog urednika krajem 2006. godine, Rotima je Ravnateljstvo HTV-a  zajedno s kolegom Dankom Družijanićem, suspendiralo s mjesta urednika Dnevnika zbog emitiranja priloga o proustaškim izjavama predsjednika Stjepana Mesića, koje je prvi objavio Index.hr. Na stranu Rotima i Družijanića su tada stali Programsko vijeće HRT-a i Etičko povjerenstvo pa su vraćeni na uređivanje Dnevnika.

S još četvero kolega s HTV-a bio je osumnjičen za nepoštivanje Haškog suda zbog objave tajnog dodatka optužnice protiv generala Ante Gotovine, Mladena Markača i Ivana Čermaka, u svibnju prošle godine. No Haško je tužiteljstvo prošloga tjedna odustalo od progona.

Za prekršaj koji mu je Tužiteljstvo stavilo na teret Rotim kaže kako "ispada smiješno", jer ga je vijest s Haškog suda o tome da je osumnjičen "ispratila sa Prisavlja" pošto ju je primio nekoliko dana nakon što je počeo raditi u Atlanticu, a vijest o odustajanju od progona dočekala pri povratku na HTV.

A.B.
Foto: I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara