Goran Štrok i fra Jozo Zovko natječu se za Jakljan

NA ADRESU Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije među sedam pristiglih ponuda nalazi se i ona tvrtke Inter factum, iza koje stoji fra Jozo Zovko, odnosno njegova udruga međunarodnog kumstva za djecu Herceg Bosne.

Prema ugovoru koji je sklopio s Hrvatskim fondom za privatizaciju, fra Zovko je proteklih deset godina koristio i održavao dvije zgrade i 26 bungalova na otočiću nadomak Dubrovniku.

Nije poznato koliki je iznos ponudila fra Zovkina Udruga, a prema neslužbenim informacijama radi se o iznosu koji je neznatno veći od početne cijene od 3,5 milijuna eura.

Nebojša Negić, predstavnik Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije koja je i raspisala natječaj, potvrdio je da prilikom prodaje nekretnina novčani iznos neće igrati presudu ulogu. Negić je za Slobodnu Dalmaciju izjavio da će odabrati optimalnu ponudu, koja će zadovoljavati različite parametre. Najavio je da će se u u obzir uzeti i interes grada Dubrovnika da se na tom otočiću zadrži humanitarna djelatnost, posebice namijenjena djeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komisija trenutačno proučava status i registraciju ponuđača, njihov bonitet i bankarske garancije. Negić je najavio da bi se u petak moglo znati tko je novi vlasnik Jakljana.

Na natječaj za kupnju nekretnina na otočiću Jakljanu javio se i Goran Štrok i to s dvije ponude, s tvrtkom Jadranski luksuzni hoteli i tvrtkom GS Hotels and Resorts koja je registrirana u Velikoj Britaniji. Glasnogovornica Jadranskih luksuznih hotela Nikolina Vicelić potvrdila je da je ta tvrtka poslala ponudu na šest milijuna eura, a ona je, kako se spekulira, najbolja.

Uz navede tri ponude interes je pokazala tvrtka Marek iz Varšave, nizozemski Sky Line Project, te dvije zagrebačke tvrtke; CSS ulaganja i jedno odvjetničko društvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara